Sidste stop Broadway

image

Vi havde forventet at søndag trafikmæssigt ville en fornuftig dag at køre ind i New York på, men i virkeligheden er der nok ikke mange fornuftige dage at gøre det på! Vi kørte i ca. 4 timer fra Washington til den lejlighed vi havde lejet i Weehawken på New Jersey siden af New York. Det var rimelig nemt at finde og vi fik hurtigt læsset alt vores bagage af inden vi skulle videre. Den bil vi havde lejet i Fort Lauderdale og havde tilbagelagt knap 4000km i skulle nu afleveres på Broadway i New York.

Vi kørte under Lincoln tunnelen til Manhatten i meget tæt trafik. Selvom det hele virkede lidt kaotisk, så gik det faktisk nemt med at finde adressen på Broadway og inden vi havde set os om stod vi dér uden bil. Den flinke dame vi havde lejet lejligheden af havde nedskrevet til os hvilken bus vi skulle med tilbage og hvor vi kunne finde den, så det gik også ganske smertefrit.

Lejligheden vi havde lejet for hele ugen viste sig at være underetagen af et hus på Oak Street i et hyggeligt lille kvarter. Familien vi havde lejet stedet af boede selv på overetagen, men havde egentlig solgt ejendommen og ventede bare på at flytte ud og skifte adressen ud med en på Manhatten. Mens huset havde været til salg havde de lejet underetagen ud til turister, men nu skulle vi være nogle af de sidste i rækken. Oak Street endte ud mod øst med udsigt ud til Empire State Building og Manhatten.

Næste morgen tog vi bussen tilbage under Lincoln tunnelen til Manhatten og stod af på den store 3 etagers busterminal Port Authority på 42nd Street. Herfra gik vi hen ad 42nd Street og op af 7th Street, som begge var meget levende gader med mange lysreklamer og et mylder af mennesker. Lidt oppe ad 7th Street fandt vi Times Square som er et stort virvar af blinkende lysreklamer på kæmpe skærme der bare kører 24/7. Det er herfra vi ofte har set tv billeder fra nytårs aften, hvor gaderne er proppet og humøret højt når der tælles ned til det nye år.

Drengene ville gerne en tur i Disney Store, så det gjorde vi. Bagefter var vi nemme at overtale til en tur i den 3 etagers store M&M’s butik..! Vi fortsatte opad 7th Street og fandt en lille New Yorker Deli’ med super lækker mad, hvor vi kunne få lidt frokost. Dejligt at udbudet i New York virker lidt friskere og sundere end resten af USA’s kan-ikke-kende-dem-fra-hinanden burger/fritter restauranter.

Mætte gik turen videre vi op til Central Park, som er den største park i New York. Imponerende at de i alle årene har været enige om at holde dette store område fra at blive bebygget med skyskrabere. I parken lod vi drengene lege på en stor legeplads der lå lige op ad nogle store klipper, som de selvfølgelig hellere ville klatre på end legestativerne. Efter legeplads/klipper gik vi en tur op igennem parken først til en mindre sø, passerede derefter området Strawberry Fields med John Lennon’s mindesmærke, Imagine, og fortsatte nordpå til den store sø i midten af parken. Central Park er en rigtig fin, velholdt og stor grøn plet i hjertet af Manhatten, som New York’erne er meget glade for. Eneste minus efter min mening er en konstant svag baggrundsstøj fra byens liv. Til sidst gik vi ud af parken og tog metroen tilbage til busterminalen, hvor vi spiste på endnu en New Yorker Deli’ inden vi tog bussen retur til Weehawken, New Jersey.

Share