Når regnen bestemmer

I dag ville vi ud og gå på Le Morne, det bjerg der ligger sydvest på Mauritius, men inden gåturen ville vi lige snorkle lidt på vores strand. Vi fandt et sted, hvor der var endnu flere koraller og endnu flere fisk. Det vi virkelig skønt. Det aller bedste er dog at det ikke er dybt, selv Ludvig kunne bunde alle stederne. Kasper havde igen det kølige overblik fra vandkanten. Efter en god times snorkling tog vi op til vores lokale supermarked, spiste frokost og proviantrede. På vejen ud til bjerget regnede det meget, så vi var godt indstillet på at det muligvis ikke blevet dag vi skulle der op. Men da Le Morne tonede frem, så det tørt ud. Derfor kørte vi ud af den 1,5 km lange grusvej, med meget store huller/vandpytter og håbede vores lille Hyundai klarede turen. Desværre stod det ned i stænger da vi endelig kom frem. Det var ikke lige det vi håbede på, så vi holdte et hurtigt lille familiemøde, og blev enige om at køre mod det museum som vi så i går.

Regnskabet skal jo laves, så er det dejligt med kaffe til.

Curious Corner of Charmarel, det var et slags Experimentarium med optisk bedrag. Man kunne tage billeder hvor perspektivet blev totalt ændret, og et sted havde de indrettet et rum hvor det hele var på hovedet. Ret sjovt.

Efter besøget vidste vi jo godt vi ikke kunne spise i nærheden, så vi blev enige om at køre til samme restaurant som i går. Men den var sørme også lukket. Heldigvis fandt vi hurtigt et andet sted at spise. Det var også et dejligt sted, dog noget mere turister end vi har været vandt til. Men det er nok en forsmag på hvad der venter os når vi flytter til Flic en Flac. Da vi kom tilbage til hotellet spurgte vores hotelmand om Kasper ville drikke en øl sammen med ham. Det ville han selvfølgelig gerne. Jeg gik på værelset med Ludvig og Konrad så vi kunne spille lidt spil. Da Ludvig var puttet kom Kasper op og sagde at de ventede på mig. Vores hotelmand havde nemlig taget Mauritius Rom, lokale øl og snacks med som vi alle skulle smage. Så det endte med at vi alle 5 sad og snakkede med hotelmanden mens vi nød de lokale ting. Det var meget hyggeligt, og Valdemar har allerede aftalt med ham at næste gang han kommer til Mauritius kan han bo hos ham.

Share

Black River Georges nationalpark

Vores skuldre og røde næser fortalte os at vi skulle være i skyggen i dag, så vi besluttede at køre mod “Black River Gorges” Nationalpark. Vejen her fra syd var en samme som mod den naturpark vi var i for et par dage siden. Vi valgte bare at følge de skilte vi syntes så interessante ud. Det første stop blev ved “Alexandra Fall”.

Et fint viewpoint, hvor der både var udsigt til det smukke bjerglandskab og det store vandfald, samt små udspring, hvor drengene kunne lege.

Derefter kørte vi et par kilometer videre til et viewpoint, hvor vi havde set at der var en vandrerute. Det trængte vi alle sammen til, efter meget tid i bilen. Det viste sig at være en lidt mere udfordrende tur end vi havde regnet med, da der stod det var en “easy” rute. Men det var helt tilpas til os, Kasper stoppede dog da 2. vandløb skulle krydses.

Turen var rigtig spændende da skoven var tæt og der var spændende planter og smådyr. Det var dog dejligt lettende ikke at skulle tænke på slanger og andre farlige dyr. Efter vandreturen og lidt afvaskning af dem der var blevet mudret til, kørte vi mod et hindutempel som vi mente lå i nærheden. Vi kunne dog ikke finde det. Til gengæld fandt vi “Terres de 7 Couleurs”, som var en finere anlagt park med udsigt til et 100 meter højt vandfald og blottet jordlag, hvor farvespillet er fantastisk flot da jorden er meget mineralholdig pga. det er en vulkanø.

 

Der var også 3 af de store skildpadder, som dog lå helt still og varmede sig i solen. Det var en fin park, men jeg var personligt mere begejstret for den anden.
Efter parken ville vi finde noget aftensmad, og vi tænkte det ville være dejligt nemt, da vi havde kørt forbi de første 10 spisesteder på vejen. Men da vi kørte tilbage var alt lukket helt ned. Vi tror de holder lukket mellem frokost og aftensmad, men da vi spiser aftensmad relativt tidligt, så er det faktisk lidt ærgerligt. Vi kørte videre mod kysten og fandt heldigvis hurtigt en dejlig restaurant, hvor vi fik super lækker mad. Alle var enige om den godt kan få et besøg til.
Da det var ved at blive mørkt kørte vi mod hotellet. Aftenen blev brugt på spil på værelset, blogskrivning og Valdemar der lærte vores hotelvært dansk.

Share