Fra syd til vest – store flyttedag

I dag skulle vi flytte til Flic en Flac på vestkysten. Vi fik pakket sammen efter morgenmaden og fik sagt godt farvel og taget en masse billeder sammen med vores værter. Og så kørte vi afsted.

Da vi nåede til vores lejlighedskompleks blev vi lukket ind af portneren og henvendte os til ham. Han forstod dog ikke hvad vi sagde, men han kaldte på en ung dame som vi så viste vores booking til. Hun forstod dog heller ikke at vi faktisk havde booket en lejlighed, så hun sagde bare der ikke var noget ledigt. Vi blev lidt bekymrede og og prøvede endnu engang at forklare at vi faktisk havde en bekræftelse på en lejlighed. Så ringede hun en mand op som slet ikke havde noget med vores booking at gøre, så han blev, forståeligt nok, ret irriteret, mens vi blev mere og mere frustrerede. Til sidst fik vi dog vores internet til at virke, og der kunne vi finde et nummer på dem der havde lavet vores booking. Kasper ringede op og manden kom 2 minutter efter. Det var dejligt. Han måtte desværre fortælle os at den lejlighed vi skulle bo i var oversvømmet pga. det voldsomme vejr, så vi skulle bo et andet sted. Han forsikrede os om at et var en opgradering. Han viste os vejen og vi blev mildest talt positivt overraskede. Vi fik en meget stor lejlighed med 3 soveværelser og 3 badeværelser, pool, ac, og vaskemaskine. Heldigvis til samme pris. Lejligheden var ikke helt klar, så vi aftalte at vi spiste frokost, hævede penge og så kom tilbage. Vi kørte ned ved stranden og fandt et sted hvor vi kunne få pizza og sandwich i tørvejr. Valdemar var meget træt og ville gerne sove lidt, så vi fulgte ham tilbage til lejligheden og vi andre gik endnu engang. Denne gang gik vi ned i supermarkedet og købte lidt ind til køleskabet. Da vi kom tilbage var rengøringsdamen næsten færdig, og vi fik pakket ud. Drengene ville rigtig gerne ned på strande og bade, men vejret var ikke rigtig badevejr, det både regnede og tordnede. Men vi kørte en tur gennem byen, som strækker sig ret langt langs kysten. Vi stoppede ind på et par af strandene for at se dem an.
Til sidst handlede vi ind til aftensmad som vi kunne lave i lejligheden, skønt.

(Min telefon er gået i stykker, så der mangler billeder;))

Share

Når regnen bestemmer

I dag ville vi ud og gå på Le Morne, det bjerg der ligger sydvest på Mauritius, men inden gåturen ville vi lige snorkle lidt på vores strand. Vi fandt et sted, hvor der var endnu flere koraller og endnu flere fisk. Det vi virkelig skønt. Det aller bedste er dog at det ikke er dybt, selv Ludvig kunne bunde alle stederne. Kasper havde igen det kølige overblik fra vandkanten. Efter en god times snorkling tog vi op til vores lokale supermarked, spiste frokost og proviantrede. På vejen ud til bjerget regnede det meget, så vi var godt indstillet på at det muligvis ikke blevet dag vi skulle der op. Men da Le Morne tonede frem, så det tørt ud. Derfor kørte vi ud af den 1,5 km lange grusvej, med meget store huller/vandpytter og håbede vores lille Hyundai klarede turen. Desværre stod det ned i stænger da vi endelig kom frem. Det var ikke lige det vi håbede på, så vi holdte et hurtigt lille familiemøde, og blev enige om at køre mod det museum som vi så i går.

Regnskabet skal jo laves, så er det dejligt med kaffe til.

Curious Corner of Charmarel, det var et slags Experimentarium med optisk bedrag. Man kunne tage billeder hvor perspektivet blev totalt ændret, og et sted havde de indrettet et rum hvor det hele var på hovedet. Ret sjovt.

Efter besøget vidste vi jo godt vi ikke kunne spise i nærheden, så vi blev enige om at køre til samme restaurant som i går. Men den var sørme også lukket. Heldigvis fandt vi hurtigt et andet sted at spise. Det var også et dejligt sted, dog noget mere turister end vi har været vandt til. Men det er nok en forsmag på hvad der venter os når vi flytter til Flic en Flac. Da vi kom tilbage til hotellet spurgte vores hotelmand om Kasper ville drikke en øl sammen med ham. Det ville han selvfølgelig gerne. Jeg gik på værelset med Ludvig og Konrad så vi kunne spille lidt spil. Da Ludvig var puttet kom Kasper op og sagde at de ventede på mig. Vores hotelmand havde nemlig taget Mauritius Rom, lokale øl og snacks med som vi alle skulle smage. Så det endte med at vi alle 5 sad og snakkede med hotelmanden mens vi nød de lokale ting. Det var meget hyggeligt, og Valdemar har allerede aftalt med ham at næste gang han kommer til Mauritius kan han bo hos ham.

Share

En flyvende oplevelse

Efter en god nats søvn stod vi op og spiste morgenmad. Drengene ville rigtig gerne ned på stranden og snorkle, også selvom det regnede. Vi pakkede bilen med snorkeludstyr og badesko til alle mand. Da receptionisten så det advarede hun os lige mod det dårlige vejr, der havde været en cyklon i nat, og det kunne skabe strøm i vandet, så drengene fik besked på, at vi måtte se vandet an, inden vi lovede for meget. Nede ved stranden var der helt øde, men vandet var helt stille, så vi gik glade i. Drengen og jeg med dykkermasker og snorkler, Kasper badesko og overblik. Der var koraller helt ind til kysten og masser af fisk og søpindsvin. Virkelig skønt.
Efter en hurtig tur på hotellet kørt vi til supermarkedet fra i  går for at spise frokost. Derefter mod naturparken “The 23 Coloured Earth”. Der så Valdemar hurtigt at der var ziplines, hvilket han virkelig havde ønsket sig at prøve. Glæden var stor da han fik besked på han godt måtte. Straks fik han købt billet, vi andre nøjedes med indgangsbillet til nationalparken. Valdemar kom hurtigt i noget sikkerhedsudstyr og blev udstyret med GoPro kameraet og kørte væk i en jeep, mens han overtalte os andre til at filme ham fra jorden. Det var en virkelig lang tur på over 1,5 km. Og han syntesdet var en vildt fed oplevelse.

Derefter gik vi en tur rundt i parken, hvor vi så flere flotte vandfald, de mange foskelligfarvde jordlag som var synlige på et sted, en dyrepark med køer, geder, hjorte, gæs og ikke mindst kæmpeskildpadder, som vi fik lov til at fodre, vildt fascinerende.

Drengene havde dog ikke fået den nepalesiske hængebro, som vi havde set i introvideoen til parken, ud af hovedet, så de ville gerne vide om det var i dag, eller om vi skulle tilbage til parken en anden dag for at prøve den. Kasper og jeg håbede på at de ikke måtte, når ingen af deres forældre turde tag med, men det måtte de sørme godt! Jeg fandt så al det modige havde i mig og købte også en billet. Jeg kunne simpelthen ikke holde tanken om, at de skulle gå over en 350 meter lang træbro, ud.
Vi blev kørt der op i en jeep og alle blev spændt fast en efter en. Først gik en anden familie afsted og så Ludvig, Konrad og Valdemar. Da jeg var blevet spændt fast og gået et par meter ud måtte jeg bakke tilbage. Det var simpelthen for nervepirrende til mig. Drengen tog det i stiv arm og ville gerne fortsætte.

Den unge guide sagde til mig at han nok skulle hjælpe mig over, han skulle bare lige havde de sidste 2 afsted.
Han virkelig sød og meget pædagogisk da jeg lettere hysterisk begyndte at gå ud på gangbroen. Han fik dog også ret automatisk flyttet mit fokus, da han simpelthen ville gå turen baglæns uden sikkerhedsline. Da vi var halvvejs over begyndte jeg så småt at kunne nyde turen omverden 30 meter dybe dal. Det mest imponerende syn var de kæmpe flagermus som fløj rundt både over og under mig. Drengene var dog kommet helt over der og blev hentet af en jeep, så de kunne komme ned til Kasper. Den sidst halvdel af turen gik ret langsomt, da det indiske par som gik foran mig (og guiden) blev mere og mere nervøse, og tilsidst måtte have en guide fra den anden side til at hente dem. Derfor nåede Kasper og drengene at blive lidt nervøse for mig, inden jeg nåede ned. Men allesammen enige om det var en helt fantastisk oplevelse.

Så kørte vi til den nærmest by for at spise aftensmad og komme hjem på hotellet for at fordøje en meget begivenhedsrig tur.

Share

Mauritius here we come…

D. 3.1. var dagen hvor vi skulle vi rejse til Mauritius. Vi havde ikke nået at glæde os længe, da billetterne først blev bestilt for 1 måned siden, ret impulsivt. Men glædet os det havde vi. Vi skulle først flyve kl 20.45, så drengene og mig havde hele dagen til at få pakket, afleveret katten, købt de sidste småting og gjort huset klar til eventuelle fremvisninger. Imens Kasper var på arbejde. Da han kom hjem fik vi bagagen i bilen og kørte til lufthavnen. Tjek in og paskontrol gik dejlig nemt og vi spiste aftensmaden inden vi skulle boarde.

Alle familier med børn blev boardet først, så vi kom hurtigt ombord. Desværre var flyet forsinket i ca 1 time, så vi sad længe og ventede på takeoff. Turen gik fint og alle fik sovet, nogle mere end andre, men alt i alt en god flyvetur, som desværreogså bød på ondt i ørene for Ludvig og kvalme for Konrad. Men de klarede det heldigvis.

Vi var ude af flyet kl 12.20 lokal tid og fik ret nemt købt et simkort, så Kaspers telefon kan bruges til gps, og hentet bilen så vi kunne komme til vores hotel. Turen til hotellet gik fint selvom den blev lidt længere end forventet, da mobilsignalet lige var en 1/2 times tidsmæssigt at gå igang.
Da vi ankom til Skyline Inn blev vi mødt af en rigtig sød mand som viste os vores værelse. Fint værelse med senge nok, dog lå de alle i samme rum, selvom både Kasper og jeg havde læst det som 3 værelser. Men manden var hurtig til at se at vi var undrende, og tilbød os et ekstra værelse og morgenmad til samme pris, det blev vi ale glade for, især blev Valdemar glad for det ekstra værelse.
Hotelmanden fortalte også at der var restaurant lige ved siden af, hvor de laver god mad. Vi valgte at prøve det af, og ganske rigtigt var det lækker mad til rimelig pris. Efter maden kørte vi op til et stort supermarked, hvor vi fik tanket op med vand, frugt, kiks mm. På vejen der op så vi noget af det der venter os de næste dage, vandfald, jungle og smukt vand.
Tilbage på hotellet gik vi alle tidligt i seng.

Share