Ny kultur og smuk strand

Vi gik ned til morgenmadsbuffeten kl 9 og blev endnu en gang positivt overrasket. Både over maden, som var varieret, uden at være overdådig. Men også over selve hotellet, poolområdet og det virkeligt venlige personale.
Efter morgenmaden lagde vi os ved poolen og drengene hyggede sig i 3 timer, mens Kasper og jeg lå og nød solen og varmen. Ved frokosttid havde vi aftalt at tage til det nærmeste centrum i Senegambia ca 2,5 km væk. Vi fik hotellet til at bestille en taxa som satte os af i centrum, han forklarede at hovedvejen delte byen i turistområdet og lokalområdet, så han anbefalede os at vælge siden mod vandet, hvor turisterne holder til. Vi fandt hurtigt en restaurant, hvor de både havde burgere og pizza. Vi bestilte og erfarede hurtigt at Gambia (selvfølgelig) bruger Africatime, og maden derfor var over en time undervejs. Det gjorde dog ikke noget, for selvom vi sad midt i det mest turistede område, uden for hotellerne, var der rigeligt indtryk at observere og fordøje. Samtidig fik vi også hurtigt fornemmelsen af Gambianernes venlige og imødekommende kultur. Især drengene, med deres fodboldbluser var et nemt samtaleemne, da de fleste også holder med et engelsk klubhold, og der derfor hurtigt bliver lavet et venskab med snak og håndslag.

Lille bitte Tesco

Efter frokosten gik vi i det lille supermarked (købmand) for at købe noget myggespray og lidt drikkevarer, da vi gerne ville gå langs stranden hjem. Turen gennem den lille by tog dog længere tid en vi havde regnet med, da vi blev stoppet af den ene sælger efter den anden. De var både venlige og gode til engelsk, men også lidt svære at slippe af med.

Skøn strand så langt øjet rækker

Turen langs stranden var dejlig og viste også at mange af de unge mænd, går op i at træne, da der var virkelig mange der løb og trænede på stranden. For os virkede det lidt vildt at mange af dem havde lange bluser og hue på, når de løb på stranden i 35 graders varme.

Nationalparken langs stranden


Da vi kom tilbage på hotellet hoppede drengene i poolen igen inden vi spiste aftensmaden på hotellet.

Share

Gambia

Så skal julegaven endelig indløses og vi skal til Gambia. 1 uge i varme og sol – virkelig tiltrængt.
Vi kører fra Munkevænget kl 11.00 mod lufthavnen, med taskerne og madpakkerne pakket til turen og planen er vi lander i Banjul kl 20.00.

Ventetid i lufthavnen

Alt gik som planlagt og vi landede i den varme, tørre, lille lufthavn som var under renovering. Alle skulle have taget temperatur, for at udelukke mistanke om coronavirus, vi blev heldigvis frikendt, selvom Valdemar ikke var helt på toppen.

Paskontrollen i Banjul

Efter paskontrollen skulle vi hente vores taske, på det ene bagagebånd som var i lufthavnen.

Bagagebåndet!

Vi skulle selv finde kørsel til hotellet og Kasper havde hjemmefra undersøgt priserne for taxaerne, så vi ikke ville blive taget alt for meget ved næsen. Det viste sig dog hurtigt at det ikke var så organiseret som lufthavnens hjemmeside beskrev. Vi fik hævet lidt penge med hjælp fra en venlig Gambianer som også henviste os til en “taxa” til overpris (1500 Dalasi). Vi valgte at tage den, så vi hurtigt kunne komme til hotellet.
Selvom det var mørkt viste turen på ca 30 minutter os hurtigt, at Gambia ville byde på en kultur som var markant anderledes end noget vi har set før.
På hotellet blev vi mødt af meget venligt personale og vi fik henvist vores lejlighed som overraskede virkeligt positivt. Stor stue, 2 soveværelser med ac og 2 badeværelser og stor terrasse. Totalt luksus. Efter indkvartering gik vi en hurtig tur ned på den mørke strand inden sengetid.

Share