Tip til bil leje

Vi havde lejet en bil på forhånd i Fort Lauderdale ved hjælp af den super nemme app, rentalcars.com. Alt kan klares igennem app’en, som giver mulighed for at vælge imellem mange forskellige bilklasser og de fleste kendte biludlejnings selskaber. Der er destinationer i hele verden og der er mulighed for at vælge et andet afleveringsted. Hvis der er ændringer i planerne kan de nemt foretages via app’en. Der behøves ingen print af dokumenter, da alt ligger på telefonen eller IPad’en.

image

Vi har også tidligere brugt app’en med stor succes på Tenerife, hvor vi valgte Hertz og det virker trygt og som om at der er styr på tingene. I Fort Lauderdale havde vi valgt Alamo, på grund af prisen, og her var der også styr på det hele, men kundeservicen var ringe. Retfærdigvis synes jeg dog at rentalcars.com havde styr på deres og kan ikke holdes ansvarlig for Alamos elendige kundeservice. Vi har også en kommende booking på Island, som jeg trygt har liggende på telefonen til vi skal bruge den.

Share

Vaccinationer

d.4. December stod den på første omgang vaccination for os alle fem. Vi havde valgt at blive vaccineret hos vores egen læge. Drengene tog det ganske pænt. Det er mest deres mor som ikke er specielt begejstret for nåle, men efter at Ludvig fandt en af lægernes bamser og gav hende som trøst, fandt hun også smilet en smule frem. Smilet forsvandt igen da det gik op for hende at det ville blive en udfordring med hævede overarme dagen efter på job. Vi havde alle fem ømme overarme dagen efter.

Alle fire lande på vores rejse er nøje udvalgt, ud fra vores verdens billede, som trygge lande at rejse i. Vi har lagt ruten uden om krig og uroligheder og har fokuseret på områder som hovedsagligt ligger uden for malaria bæltet. Dog slipper vi selvfølgelig ikke uden om vaccinationer. Vores vaccinationsplan indbefatter Hepatitis A og B, Japansk Hjernehindebetændelse. Desuden skal mor og far have en ekstra sprøjte med en opdatering på Stivkrampe, som alle tre drenge har haft i deres børne vaccinations program. Udover vaccinationen i december skal vi have en gang mere i januar. Når vi kommer tilbage fra rejsen skal vi have Hepatitis A og B for tredje gang, hvilket skulle bevirke at det så til gengæld kan modvirke den modbydelige leversygdom i op til 30 år. Da vi overvejer at begive os op i den nordlige del af Thailand, som ligger i malaria bæltet, er det muligt at vi også medbringer malaria piller. Malaria piller skal tages dagligt fra en uge før til en uge efter vi har været i det malaria risikofyldte område. Grunden til at vi ikke har fast besluttet os for om vi vil tage malaria piller endnu, er fordi at der er en del bivirkninger, som kvalme og opkast med mere, som vi i virkeligheden helst ikke vil udsætte vores børn for, jo mindre det er højest nødvendigt. På den anden side kræver det kun en enkelt forkert myg for at blive inficeret med den væmmelige sygdom.

Det er en bekostelig affære at blive vaccineret og specielt Japansk Hjernehindebetændelse efterlader åbne sår på kontoen. Tænk at det kan være så dyrt, at få skudt sygdom frivilligt ind i armen. Et godt tip er at blive medlem af Danmark, hvis man ikke allerede er det. De refunderer nemlig halvtreds procent af vaccinations prisen og det kan mere end godt betale sig! Klik ind på linket for mere info om Danmark og se om du lever op til de helbredsmæssige standarder.

Læs mere om vaccinationer og se kort over malaria bæltet på Dansk Serum Instituts hjemmeside.

Share

Visum til Thailand

I dag er dagen gået med at få styr på vores første visum ansøgning. Jeg havde oprindeligt tænkt at jeg skulle ind på den Thailandske ambassade alene, da Sisse jo stadig arbejder på højtryk. Heldet var dog på min side og sørgede for et par kunde aflysninger, som resulterede i at Sisse pludselig havde fri til at holde mig med selskab.

Ambassaden ligger på Norgesmindevej 18 i Hellerup på en sidegade til Tuborgvej, så det er ca. en times kørsel fra Holbæk. Jeg havde tænkt at turen nok ville tage endnu længere på grund af morgen trafikken, som jeg fornylig havde oplevet som værende meget tæt, på en anden tur til København. Det skulle dog vise sig at vi slap for den værste morgen traffik, da vi brugte det meste af formiddagen på at finde og klargøre de papirer vi skulle have med derind, samt at udfylde visum ansøgningerne. Vi var først ude af døren hen ad formiddagen, men i stadig fin tid til at nå at få afleveret vores ansøgninger, på trods af deres relativt korte åbningstider, som er mandag til fredag fra 9.00 til 11.45.

Ambassadens visum håndtering foregik i kælderen, hvor der var etableret to små venteværelser og et glasbur med kontor til sagsbehandlerne. De små venteværelser var tæt pakket med ventende visum ansøgere af alle slags. Ældre ægtepar, studerende og en del danske mænd, som angiveligt havde ægtefæller fra Thailand. De små rum gjorde det muligt at følge med i alle de andres sager, så ens nysgerrighed let blev tilfreds stillet. Overhørte blandt andet at det kun er folk som står på “The Blacklist” som får deres ansøgninger afvist, hvad det så end er!? Der var desværre ikke så meget kød på nogen af sagerne, så igen var jeg glad for at Sisse var taget med til Hellerup, så vi kunne slå tiden ihjel sammen med et spil Quizbattle. Efter kun ca. 40 minutters ventetid blev det vores tur . Det gik rigtig fint og personalet var søde og venlige.

Fridagen sluttede med en tur i Spejdersport, hvor vi kunne shoppe lidt små julegaver til ungerne, så det vil jeg ikke afsløre mere om nu!

 

Om det praktiske

Som dansk statsborger er det muligt at rejse til Thailand og opholde sig i 30 dage uden at skulle ansøge om visum. I vores planlægning skal vi være i Thailand i 35 dage, hvilket betyder at vi skal ansøge om et Turist visum, som giver opholdstilladelse i 60 dage udelukkende til ferie og fornøjelser. Ved ansøgning om Turist visum skal følgende medbringes til ambassaden i København eller til Konsulatet i Hvide Sande (hvis man er bosat i vest Danmark):

  • Et nyere pasfoto efter gældende pasfotoregler (skriv navn bag på billederne)
  • Pas
  • Kopi af pas
  • Udfyldt visum ansøgning som kan rekvireres via dette link: Visum ansøgning
  • Kopi af ind- og udrejse billet eller rejseplan fra rejsebureau
  • Kopi af hotelbooking på destination (minimum en overnatning)

Der skal beregnes op til 5 arbejdsdage til sagsbehandling og før man kan få sine pas retur. For vores vedkommende er vi blevet lovet det på fredag, hvilket betyder fire dages sagsbehandling. Hvis man ikke har mulighed for at møde op personligt er det muligt at sende det til hele via post til adressen på den Thailandske ambassade, dog skal man vedlægge frankeret svarkuvert for returnering af ens pas. Vigtig bonus info: Ansøger man om visum til et barn, hvor der er fælles forældremyndighed skal begge forældre underskrive ansøgningen for barnet. Hvis man har ene forældremyndighed skal man vedlægge en kopi af dokumentation for at man har forældremyndigheden ene og alene! Det koster 200 danske kroner pr visum ansøgning (en ansøgning er person). Der kan kun betales med kontanter.

Ovenstående er kun en beskrivelse for proceduren for anskaffelse af Turist visum. Der gælder forskellige regler for forskellige typer visum. Andre regler, procedurer og besvarelser på  kan rekvireres på den Thailandske ambassades hjemmeside. Bliv ikke forskrækket over at det står på Thai på forsiden, det meste er også beskrevet udførligt på engelsk.

Share

Valg af rygsække – Del 2

Forhandleren hos B-Wild i København sagde godt nok til os, (indirekte), at vi var tossede hvis vi troede at vi kunne få plads til to voksne og tre ungers bagage i 2 rygsække a 60 og 75 liter. Han havde jo rejst en hel del i vildmarken i Alaska…

På intet tidspunkt havde hverken Sisse eller jeg set et problem i pladsmangel, da vi nok hele tiden havde været af den indstilling, at det skulle vi nok få plads til – og vi skulle jo hverken have soveposer eller liggeunderlag med! Vi har også fået plads til det hele, eller i hvert fald det mest nødvendige, hvilket blev bevist ved et “prøvepak” en stille grå søndag sidst i november. Vi må muligvis erkende at vi havde været en smule optimistiske omkring hvad og hvor meget vi kunne have med, ikke mindst mig selv (har dog valgt at hive Sisse med). Jeg vil skyde på vi endte med at sortere ca. 30 procent fra af de ting jeg troede jeg skulle have med og 15-20 procent af Sisse og drengenes ting, før vi var tilfredse med resultatet. Vi blev næsten ikke uvenner undervejs i processen, som varede ca. 2,5 time, hvilket har været super god parforholds træning for os inden vores rejse. Sisse har lavet lister over hvad og hvor meget vi prøvepakkede,  så vi kan gentage successen igen til februar.

De største udfordringer vi står overfor i forhold til valg af tøj er det faktum, at vi over de fire måneder vi er afsted befinder os i områder, som har en mulig temperatur variation der går fra -10 grader til +30 grader. Der skal altså være plads til de fleste slags vejrtyper, men som nævnt endte vi med at få plads til det hele, endda med lidt luft i toppen, som buffer. Det var en god fornemmelse at få rygsækkene fyldt helt op som de skal være og få dem op på ryggen. Begge rygsække virkede solide og sad godt, hvilket indtil videre har bekræftede os selv i, at det var de rigtige køb vi gjorde. Nu glæder vi os bare til at afprøve dem i fuld aktion.

Share

Valg af rygsække – Del 1

Valg af rygsække – Del 1

Sikke en jungle! Efter at have søgt internettet tyndt besluttede vi at tage ud i nogle fysiske butikker for at prøve sagerne direkte på os selv. Målet var at finde en rygsæk på ca. 60 liter til Sisse og en rygsæk på ca. 75 liter til mig. Vi skal ikke have hverken underlag eller soveposer med, så det er 135 liter bagage plads ialt til 5 mennesker. Derudover ville vi gerne finde to mindre turrygsække som kunne passe til Konrad og Valdemar når vi rejser fra sted til sted, virke som håndbagage i flyveren, og ydermere fungere som dagsturs rygsække til Sisse og mig – så altså rimelig store krav til fleksibiliteten på de to små tasker. Kravene til de to store rygsække var lidt mere simple, da det hovedsageligt handlede om at finde noget, som sad godt på vores rygge og kunne åbnes flere steder og gerne måtte holde i mange år til forhåbentlig flere ture i fremtiden.

Over flere dage og udflugter til diverse outdoor butikker i holbæk, Roskilde og KBH, valgte Sisse og jeg en model hver, som sad godt på hver vores rygge og havde de funktioner og design, som vi hver især godt kunne lide. Så vil tiden vise om vi har taget de rigtige valg – mavefornemmelsen er ihvertfald god.

Indtil videre har vi investeret i følgende tre rygsække (2 x vandrerygsække og en turrygsæk):

Fjällräven Abisko 75 liter. Købt til at skulle bæres af Kasper. Største rygsæk på 75 liter. Mange indstillingsmuligheder, klassisk design, fast bund og kraftige materialer. (Billede 1). Købt hos B-wild i København.

Tatonka Yukon 60 liter. Købt til at skulle bæres af Sisse. Rummer 60 liter. Meget sporty og fleksibel vandrerygsæk med mange indstillinger og god komfort. (Billede 2). Købt hos OKK Center i Holbæk.

Häglöfs Tight 25 liter. Denne 25 liters rygsæk fra Häglöfs er købt til at skulle kunne passe Valdemar, når Sisse og Kasper bærer de store rygsække. Derudover skal den fungere som håndbagage i flyveren og som turtaske på Kaspers ryg på de daglige udflugter. (Billede 3). købt hos Spejdersport i Roskilde.

 

              

Vi mangler stadig at investere i den sidste turrygsæk, som skal fungere som håndbagage i flyveren og turtaske til Sisse på de daglige ekskursioner. Ydermere skal den kunne bæres på Konrads ryg, når Sisse og Kasper har de store rygsække på.

Vi har forsøgt at afdække markedet, ud fra vores behov og kriterier, ved at søge en masse priser og produkter på nettet. Det bedste træk vi har gjort var dog at tage ud i butikkerne og prøve taskerne af på egne kroppe. De tasker vi havde udset os på nettet sad ikke nær så godt på vores rygge, som dem vi endte med at vælge. Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål om pris, men mere det faktum, at alle mennesker er forskellige af bygning og derfor er det vigtigt at man finder en model, som sidder behageligt og passer på ens egen ryk. Så vores råd herfra må være; Tag ud og prøv produkterne på egen krop frem for at gøre et billigt scoop på nettet.

Jeg vil meget gerne vende tilbage med en anmeldelse af vores valgte rygsække når vi har testet dem i funktion.

Share