Visum til Thailand

I dag er dagen gået med at få styr på vores første visum ansøgning. Jeg havde oprindeligt tænkt at jeg skulle ind på den Thailandske ambassade alene, da Sisse jo stadig arbejder på højtryk. Heldet var dog på min side og sørgede for et par kunde aflysninger, som resulterede i at Sisse pludselig havde fri til at holde mig med selskab.

Ambassaden ligger på Norgesmindevej 18 i Hellerup på en sidegade til Tuborgvej, så det er ca. en times kørsel fra Holbæk. Jeg havde tænkt at turen nok ville tage endnu længere på grund af morgen trafikken, som jeg fornylig havde oplevet som værende meget tæt, på en anden tur til København. Det skulle dog vise sig at vi slap for den værste morgen traffik, da vi brugte det meste af formiddagen på at finde og klargøre de papirer vi skulle have med derind, samt at udfylde visum ansøgningerne. Vi var først ude af døren hen ad formiddagen, men i stadig fin tid til at nå at få afleveret vores ansøgninger, på trods af deres relativt korte åbningstider, som er mandag til fredag fra 9.00 til 11.45.

Ambassadens visum håndtering foregik i kælderen, hvor der var etableret to små venteværelser og et glasbur med kontor til sagsbehandlerne. De små venteværelser var tæt pakket med ventende visum ansøgere af alle slags. Ældre ægtepar, studerende og en del danske mænd, som angiveligt havde ægtefæller fra Thailand. De små rum gjorde det muligt at følge med i alle de andres sager, så ens nysgerrighed let blev tilfreds stillet. Overhørte blandt andet at det kun er folk som står på “The Blacklist” som får deres ansøgninger afvist, hvad det så end er!? Der var desværre ikke så meget kød på nogen af sagerne, så igen var jeg glad for at Sisse var taget med til Hellerup, så vi kunne slå tiden ihjel sammen med et spil Quizbattle. Efter kun ca. 40 minutters ventetid blev det vores tur . Det gik rigtig fint og personalet var søde og venlige.

Fridagen sluttede med en tur i Spejdersport, hvor vi kunne shoppe lidt små julegaver til ungerne, så det vil jeg ikke afsløre mere om nu!

 

Om det praktiske

Som dansk statsborger er det muligt at rejse til Thailand og opholde sig i 30 dage uden at skulle ansøge om visum. I vores planlægning skal vi være i Thailand i 35 dage, hvilket betyder at vi skal ansøge om et Turist visum, som giver opholdstilladelse i 60 dage udelukkende til ferie og fornøjelser. Ved ansøgning om Turist visum skal følgende medbringes til ambassaden i København eller til Konsulatet i Hvide Sande (hvis man er bosat i vest Danmark):

  • Et nyere pasfoto efter gældende pasfotoregler (skriv navn bag på billederne)
  • Pas
  • Kopi af pas
  • Udfyldt visum ansøgning som kan rekvireres via dette link: Visum ansøgning
  • Kopi af ind- og udrejse billet eller rejseplan fra rejsebureau
  • Kopi af hotelbooking på destination (minimum en overnatning)

Der skal beregnes op til 5 arbejdsdage til sagsbehandling og før man kan få sine pas retur. For vores vedkommende er vi blevet lovet det på fredag, hvilket betyder fire dages sagsbehandling. Hvis man ikke har mulighed for at møde op personligt er det muligt at sende det til hele via post til adressen på den Thailandske ambassade, dog skal man vedlægge frankeret svarkuvert for returnering af ens pas. Vigtig bonus info: Ansøger man om visum til et barn, hvor der er fælles forældremyndighed skal begge forældre underskrive ansøgningen for barnet. Hvis man har ene forældremyndighed skal man vedlægge en kopi af dokumentation for at man har forældremyndigheden ene og alene! Det koster 200 danske kroner pr visum ansøgning (en ansøgning er person). Der kan kun betales med kontanter.

Ovenstående er kun en beskrivelse for proceduren for anskaffelse af Turist visum. Der gælder forskellige regler for forskellige typer visum. Andre regler, procedurer og besvarelser på  kan rekvireres på den Thailandske ambassades hjemmeside. Bliv ikke forskrækket over at det står på Thai på forsiden, det meste er også beskrevet udførligt på engelsk.

Share