Fart over sumpen

image

Det tog os en flyvetur på 5 timer, at nå fra San Francisco’s let kølige forårsvejr til Florida’s fugtige (dejlige) varme. Der stod en bil klar til os i lufthavnen, som vi havde lejet på forhånd. Da vi nåede vores motel, tæt ved kysten i Fort Lauderdale måtte vi kapitulere overfor den luftfugtige varme og skifte til shorts. Kort efter kørte vi afsted og fandt en bid aftensmad på en hyggelig italiensk restaurant inden vi gik til køjs. Tidsforskellen havde blot været på tre timer fra vest- til østkysten, men det var nok til at vi lå og vendte og drejede os og havde svært ved at sove.

Næste formiddag hoppede drengene en tur i poolen inden vi pakkede bilen og kørte mod Everglades. Vi havde valgt at besøge en alligator farm i udkanten af Everglades, som bød på airboat tur i sumpen og efterfølgende dyreshow. Sisse havde købt entréen på nettet, så det blev en smule billigere. På vejen derud registrerede drengene fra bagsædet, at alle husene i området havde stålhegn på kun lidt over en meter, hvilket måske er lidt lavt til at holde indbrudstyvene ude, men praktisk værn mod alligatorer. Der findes nemlig 1,5 millioner af slagsen i området.

Der var faktisk en del turister på alligator farmen og der gik da også airboats hvert tyvende minut. Allerede fra bådkøen på breden kunne vi se de første alligatorer som lå i sivende tæt ved kajen. En anden airboat kom tilbage til kajen og kaptajnen hoppede lige så let ned i vandet for at tøjre båden. Vi var ret enige om, at der ikke var nogen af os som havde lyst til at sætte fødderne i vandet! Den første del af båd turen foregik i stille og roligt tempo. Mens kaptajnen fortalte om økosystemet og de udfordringer det stod overfor, spottede vi flere alligatorer, sumpskildpadder, fisk og fugle. Herefter speedede han op og vi fik en sjov og hurtig tur igennem sumpområdet. Med den store luftpropel over vandet lå vi kun lige i overfladen og flere gange fik vi demonstreret, at båden også kunne tage små stræk over land/mudder.

Efter båd turen i sumpen købte jeg vand og sodavand i den tilhørende butik til svimlende overpriser. Det var dog nødvendigt på grund af den kogende hede på 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), så der var ingen vej uden om. Vi nød drikkevarerne mens vi sad i skyggen og så dyreshow. Vi havde frygtet lidt at det ville være et af de der usmagelige shows man har set på tv, med mænd der stikker hovedet ind i munden på alligatoren eller stikker til den med en pind, men det var nu ikke så slemt. En sød mand forklarede hvordan indianerne havde fanget de farlige bæster i gamle dage, mens han viste baby alligatorer og skorpioner frem til publikum. Derefter gik han ind til en stor alligator og viste os hvordan man fangede den bagfra og slap den hurtigt fri igen bagefter. Til sidst kom en anden mand med en alligator unge, som vi kunne få lov til at røre og Valdemar kom til at holde den.

En bekostelig, men dejlig spændende og naturlærerig eftermiddag havde passeret på Gatorfarm i Everglades. Vi overnattede på et motel i Florida City, for blive så tæt på Everglades som muligt.

image

Share

Tip til bil leje

Vi havde lejet en bil på forhånd i Fort Lauderdale ved hjælp af den super nemme app, rentalcars.com. Alt kan klares igennem app’en, som giver mulighed for at vælge imellem mange forskellige bilklasser og de fleste kendte biludlejnings selskaber. Der er destinationer i hele verden og der er mulighed for at vælge et andet afleveringsted. Hvis der er ændringer i planerne kan de nemt foretages via app’en. Der behøves ingen print af dokumenter, da alt ligger på telefonen eller IPad’en.

image

Vi har også tidligere brugt app’en med stor succes på Tenerife, hvor vi valgte Hertz og det virker trygt og som om at der er styr på tingene. I Fort Lauderdale havde vi valgt Alamo, på grund af prisen, og her var der også styr på det hele, men kundeservicen var ringe. Retfærdigvis synes jeg dog at rentalcars.com havde styr på deres og kan ikke holdes ansvarlig for Alamos elendige kundeservice. Vi har også en kommende booking på Island, som jeg trygt har liggende på telefonen til vi skal bruge den.

Share