Florida

Vi er nu ankommet til Florida, i Miami. der var meget varmt med 35 grader og sol, det var fugtigt. Næste dag tog vi ud i Everglades national park, der levede flere millioner af alligatorer, og kæmpe insekter der er 10-15cm lange. Vi gik der og kikkede på alligatorer mens at vi var lige ved at træde på kæmpe insekterne, som der kriblede og kraplede over alt. Der var også mange andre dyr, som pelikaner, gribbe, og andre fugle. Vi sejlede rundt i floden, og kikkede på alle dyrerne. Næste dag gik vi i stedet oppe på land og kikkede på dyrene, og det flade landskab.
Vi tog ned til det sydligste punkt i USA, men så begyndte det at blæse op, et tordenbrag kunne høres, og så kom regnen! Det Stod ned i stænger. Og vi blev våde, da vi skulle gå tilbage til bage til bilen, gik vi igennem høje vandpytter, og vi blev endu mere våde. Men så stoppede det så os med at regne, og vi fandt hurtigt vores hotel.

image

Share

Valdemar som livredder

Vi boede på en campingplads, som der lå tæt på en flod med meget strøm i, ude i floden var der mange sten og hoppe rundt på. Mig og Konrad sagde at Ludvig ikke måtte gå ud på de glatte sten, men han gjorde det alligevel, pludselig gled han fra stenen og faldt i vandet! Vandet var jo iskoldt fordi at det var sne der lige var smeltet oppe fra bjergene, og han kunne ikke bunde, han kunne heller ikke svømme ind og tage fat i en af stenene for vandet var for koldt til at han kunne svømme i det, og der var alt for meget strøm i. Da han var ved at drukne nåde jeg at hoppe i vandet, vandet var så koldt at jeg ikke kunne mærke mine ben, så jeg kunne ikke mærke om jeg kunne bunde. Men jeg tog fat i ham og svømmede ind til en sten, og kravlede op med Ludvig under armen så lage jeg ham på stenen for at se om han var besvimet, men det var han heldigvis ikke. Vi var nu iskolde og min mor gav os et håndklæde hver.

image

Share

Grand Canyon

Grand Canyon var meget flot, det var som om at floden der løb der nede langs de høje røde klipper, var et stort maleri eller et fotografi. Hele landskabet lyste næsten helt gyldent, i en flot rød farve, nor solen lyste ned på det. Og alle de store ørne der fløj rundt oppe over de kollosale, flotte røde klipper.

image

 

Share

Da vi fik vores autocamper

imageVi kom til San Francisco, og vi var meget trætte, men det hele gik ganske let. Vi tog toget ned til
Redwoot City, der fandt vi hurtigt vores hotel, og der var en dejlig pool og lege i. Næste dag lejede vi en autocamper, også var det afsted, ud på landevejen. Vi kørte ned langs stillehavskysten på der var mange bjerge og klipper, det var et meget flot landskab. Vi kom til et sted hvor der var søelefanter, søelefanterne lå inde i vandkanten ved siden af de 3-4 meter høje bølger. Tæt på søelefanterne var der en milliardær som havde bygget sig et hus, det lignede mere et slot end et hus. Det var et kæmpe slot, med flere pools, og der var en stor spisesal, hjemmebiograf, og en hel zoologiskhave. Da vi havde set det kæmpe hus tog vi hen på den nærmeste campingplads.

image

 

Share

Terracottakrigerne

Man mener at der levede en kejser, for 2000 år siden, som der havde en kæmpe hær af soldater. Da kejseren døde ville han have alle sine soldater med i graven, men de ville ikke. Soldaterne fik lavet hele hæren ud af ler, i fuld menneske størrelse og begravede dem sammen med kejseren. Så de slap med livet i god behold. I 1974 var der tørketid, så der var nogle bønderne der begyndte med at grave efter vand, men de fandt ikke noget vand, de fandt ler soldatererne.

image
Vi skulle køre i bus for at komme ud og se krigerne, på vejen der ud kørte buschaufføren ind i en rød lastbil, så vi hoppede en halv meter op af sædet! Der efter kom der en hvid Audi kørende ind i bussen, så forruden smadrede, heldigvis blev problemet løst med lidt gaffatape, og vi kunne nu køre videre igen. (Der dør 219,000 mennesker i trafikken om året i Kina) så det er ikke så mærkeligt at vi føler det er med livet som indsats, når vi bevæger os rundt i trafikken. Men ud over at vi kørte galt var det en meget god tur.

 

 

Share

Shanghai

Vi skulle nu på farten igen, ud og opleve nogle ting igen, så vi tog til Shanghai. En stor by fyldt med høje huse og gadeboder og vild mange mennesker. I Shanghai ligger verdens 3.højeste hus som er 632m højt, og vi var oppe i Shanghais 2. højeste hus som var 474m højt. Der var der en god udsigt, man kunne se langt ud over hele byen, der var også glas bånd, så man kunne se lige ned.

image
Vi var også i Sanghais akvarium, det var meget godt lavet fordi man kørte på et rullebånd inde i en glas gang med fisk i forskellige farver, nogle steder var der hajer, andre steder var der koralrev og nogle forskellige ting.

Share

Koh Lanta

Vi sejlede til en ud til en flot ø som der hedder Koh Lanta, på øen var der kun en lang by. Vi havde leget en privat long tail boadt i en dag, hvor vi sejlede ud til nogle flotte koralrev med mange meget flotte fisk i forskellige farver, der var prikkede, stribede, store, og små fisk, der var også mange koraler i alle farver over alt. Vi sejlede også ud på flere forskellige øer som der var meget flotte med gode badestrande. På en af øerne med høje klipper var der også en mørk lang grotte der låg i vandkanten men vis man svømmede igennem kunne man komme ind i en flot åbning, med en god badestrand hvor der engang levede pirater i mange år som der gemte alt deres guld derinde.

image

Share

Den spændende (na)tur

Vi kørte i tuk tuk ned til nogle elefanter, som vi fodrede med bananer og bambus. Der efter red vi på elefanterne, ned til en kæmpe stor flod med meget strøm i, og den flod skulle vi river rafte i, det var helt vildt sjovt fordi vi sejlede hele tiden ind i en sten eller ned af et lille vandfald.

Da vi kom lidt længere ned af floden, blev vi sat af i en bambus tømmerflåde, den tømmerflåde sank en halv meter ned i vandet, og så blev vi bare endnu mere våde end vi var i forvejen.

Vi gik op og spiste lidt mad, maden var svær at spise for der var kun spisepinde, så alle de lokale grinede bare af os. Vi kørte videre ud til junglen og gik ind til et vandfald med indbygget vandrutchebane. Det var alt for i dag.

image

 

 

 

Share

Gamle ruiner

Vi kørte i tog fra Bangkok til Ayuthaya, Ayuthaya er en by der ligger nord fra Bangkok.

Vi skulle lige Finde noget mad før at vi tog en tuk tuk til vores hotel, det mad vi fandt var meget lækkert og meget anderledes, det var salat, kød, fisk og det gav en rigtig god smag.

Da vi var ankommet til vores hotel, så tog vi ud på en tuk tuk, tur for at se ruiner og gamle templer. Det var nogle meget flotte ruiner med store budaer inden i, men på tuk tuk turen red vi også på elefanter, og det var meget spænende.

Da turen var færdig, sat manden os af ved et marked, vor vi kunne spise lidt mad.

Share