Sidste dag på vestkysten

Sidste overnatning på vestkysten havde vi besluttet skulle være tæt på lufthavnen, da vi skulle flyve tidligt. Så vi pakkede sammen og fik hotellet til at opbevare vores bagage, da vi lige ville nyde det sidste af den charmerende by. Vi ville gå en tur ud til Alamo square, hvor man kan se nogle af de gamle victorianske huse med byen i baggrunden. Det var en dejlig, men lidt lang gåtur gennem byen, hvor vi fik set nogle lidt andre sider af byen end vi ellers havde set. Udsynet var fint, og der var også en dejlig legeplads, hvor drengene legede i et godt stykke tid, inden vi tog bussen tilbage efter vores bagage.

image

Vi tog toget mod vores næste hotel og ville gå derhen fra stationen. Desværre fik vi gået i den forkerte retning, og endte med at gå meget langt med al vores oppakning. Vi fandt dog hotellet til sidst, meget trætte og med noget ømme ben. Heldigvis var det et fint hotel, som også havde gratis lufthavnsshuffel som vi kunne bruge næste morgen.

Share

I det kreative hjørne

Selvom vi ikke køber så meget, så var vores tasker mere fyldte end de kunne holde til, så vi havde besluttet at samle det som vi kunne undvære, og sende det hjem. Så formiddagen gik med at pakke ting sammen som vi ikke ville få brug for, den næste måneds tid. Og så afsted mod dk med det. Lige overfor posthuset lå endnu en bygning med lokale frugt og grønthandlere som solgte lækre friske frugter og grøntsager. Det kunne vi ikke stå for, så vi købte em masse økologiske jordbær, som vi spiste på vej mod dagens udflugtsmål, Childrens Creativity museum. Et museum, hvor børn i aldren 2 til 12 år har mulighed for at udfolde sig kreativt. Der var et studie, hvor man kunne optage musikvideoer, et computerrum, hvor man kunne lege med form, farver, billeder og lyd.

image

Der var også et sted hvor man kunne få en udfordring (aldersopdelt) som man skulle løse med en beskeden mængde materialer. Konrads udfordring var: lav et cirkus for blinde flagermus, Ludvigs var: lav din egen fødselsdags kage og Valdemars var: lav et sted, hvor pingvinerne kan opbevare deres æg, så de kan komme ud og finde mad.

image image image

Det var sjovt at finde de kreative tanker frem og samtidig se, hvor forskelligt drengene angreb opgaverne. Det sidste værksted vi nåede var et stopmotion værksted, hvor man kunne lave sine egne figure og bagefter filme dem. Det var noget de virkelig blev optaget af, og det blev til 3 sjove og finurlige film.

image
Bagefter tog vi ud og fandt noget nyt badetøj til Konrad og osede lidt i nogle af de store butikker der ligger i centrum af San francisco.

Share

Rekordernes bro

Dagen efter ville vi over broen. Golden gate bridge, den mest fotograferede bro i verden, men også den med flest selvmordsforsøg! Jeg havde gjort mit forarbejde og fundet nogle busruter som kørte til broen, så det skulle ikke være så svært. Vi ville rigtig gerne have cyklet ruten, men det kostede en mindre formue at leje 5 cykler, så det måtte altså blive med bus. Vi gik og gik, men kunne slet ikke finde busstoppestederne hvor de busser vi skulle med gik fra. Til sidst havde vi gået så længe at vi måtte stoppe ind og spise frokost. Derefter gik vi videre. Efter lang tids søgen, lykkedes det. Vi fandt en bus som kørte til broen. Da vi kom der ud begyndte vi at gå over, Kasper og Ludvig vendte dog hurtigt om. Men vi tre andre fortsatte hele vejen over og tilbage igen. Det var en frisk og smuk tur. Især tilbagevejen, da man der havde udsigt over byen også. Godt vindblæste kom vi tilbage og fandt de to andre. Så tilbage til byen og få lidt aftensmad og hjem i seng.

image

Share

Den fængslende by

Næste dag ville vi undersøge, om det var muligt at komme ud og se Alcatraz, selvom der var udsolgt på hjemmesiden. Det var det desværre ikke (så husk nu at bestille hjemmefra ik’). Efter skuffelsen havde lagt sig, brugte vi en del timer på havnen. Blandt andet så vi den gamle færgehavnsbygning som nu huser, virkelig lækre specialbutikker og det lokale grøntsagsmarked. Vi var også forbi søløverne igen og fandt en lille udstilling om søløver, hvor man kunne røre forskellige skind og se et skelet fra de store dyr. Vi var heldige at komme lige forbi et trylleshow, hvor både Valdemar og Ludvig fik lov til at deltage.

image

image

Sidst på eftermiddagen tog vi en sejltur ud under Golden gate bridge og rundt om Alcatraz. Det var en isnende kold tur, men fantastisk at se den flotte røde bro fra vandsiden. Da vi kom i land, så vi de gamle sporvogne (turistfælderne) gik fra havnen, så det skulle prøves og vi tog en ind til Union square. Ret fin tur op og ned af de stejle bakker. Jeg havde dog godt kunne nøjes med de andre (også af ældre dato) sporvogne som kører til normal pris, men sjovt var det.

image

Share

Ikke farvel, men på gensyn

Efter 2 overnatninger på French Camp, hvor vi skulle pakke alle vores ting i autocamperen sammen, samt holde Kaspers 34 års fødselsdag. Skulle vi aflevere vores meget værdsætte autocamper. Vi har alle 5 nydt friheden og trygheden ved at køre rundt med vores hus på ryggen. Men afleveres skulle den. Og det blev den. Men også med besked om at det ikke er sidste gang at vi har kørt rundt i en Cruise America bil….

image

Efter afleveringen tog vi toget mod San Francisco og tjekkede ind på vores hostel, som lå på hjørnet af Columbus og Kearny Street. Fint hostel og med gåafstand til både havn og centrum. Efter et par timers hvil på værelset gik vi en aftentur ned på pier 39 og blev begejstrede for alle de store søløver som har indtaget molen, fantastisk at se så store dyr i den frie natur. På turen tilbage kunne vi nyde de livlige gader, hvor stemningen var i top.

image

Share

Stillehavskysten

Vi har lige fået aotucamperen, og er kørt ned af vestkysten af USA. Første stop var Monterey det er en by der ligger syd for San Francisco. Vi kørte længere ned af kysten. Og så flotte klipper og kæmper store bølger.

image image image
På vej til Los angeles havde vi et stop så så vi at der lå søelefander
på stranden. Dér var rigtig mange.  Vi så også et slot der hed Hearst castle .Slottet lignede en spansk landsby.
Det var en mand der byggede det men det blev aldrig rigtig færdig.

image image image

Share

Valdemar som livredder

Vi boede på en campingplads, som der lå tæt på en flod med meget strøm i, ude i floden var der mange sten og hoppe rundt på. Mig og Konrad sagde at Ludvig ikke måtte gå ud på de glatte sten, men han gjorde det alligevel, pludselig gled han fra stenen og faldt i vandet! Vandet var jo iskoldt fordi at det var sne der lige var smeltet oppe fra bjergene, og han kunne ikke bunde, han kunne heller ikke svømme ind og tage fat i en af stenene for vandet var for koldt til at han kunne svømme i det, og der var alt for meget strøm i. Da han var ved at drukne nåde jeg at hoppe i vandet, vandet var så koldt at jeg ikke kunne mærke mine ben, så jeg kunne ikke mærke om jeg kunne bunde. Men jeg tog fat i ham og svømmede ind til en sten, og kravlede op med Ludvig under armen så lage jeg ham på stenen for at se om han var besvimet, men det var han heldigvis ikke. Vi var nu iskolde og min mor gav os et håndklæde hver.

image

Share