Til Brumbasserne og andre

Brumbasser jeg har sådan savnet jer. Jeg glæder mig til at komme hjem og fortælle jer hvordan det er at opleve verden. Jeg ville ønske at I alle sammen kunne komme her ud og besøge mig her i Chiang Mai.

 

Vi er flyttet 4 gange, og alle steder har der været meget, meget, meget dejlige. Men det her hotel er det bedste fordi der er pool og vi har to værelser som hænger sammen. Og 4 senge, så jeg sover på gulvet. Det er så skønt.

image

Igår var vi ude i junglen for at finde et vandfald. Vi gik op af en sti så vi nærmest kunne se hvor vandfaldet startede. Der var også aber der svingede sig fra gren til gren i træerne over vores hoveder. Vandet var koldt, men det var dejligt at skylle fødderne i. Junglen var oppe på et bjerg og vi skulle gå langt for at komme tilbage til vejen som førte ned til byen. Men heldigvis kom der en tuk tuk som kunne køre os tilbage til hotellet.

.image

image
Jeg har sendt et postkort med et billede af en tuk tuk. Det får I nok en dag. Der findes forskellige tuk tukker nogen er store.
Vi har også været oppe på et tempel hvor der var god udsigt ud over byen. Der var store klokker man måtte bimle på. Der var også en kæmpe gong gong det kunne sige en meget høj lyd. Og den var meget god.

image

Jeg oplever meget spændende og jeg skriver igen en anden dag.

Kærlig hilsen Ludvig

I må meget gerne skrive en kommentar til mig.

 

Share

Overraskende god turisttur

Om torsdagen blev vi henter på hotellet kl 8.15 for at tage på trekking. 1. stop var på en orkide/sommerfuglefarm, 20 minutter havde vi, til at få set de smukke store sommerfugle og de farvestrålende orkideer.image

Så gik turen videre mod en elefanterne 45 minutters kørsel derfra, guiden spurgte fra start, om nogle havde problemer med transportsyge, så Konrad og jeg havde heldigvis taget pille, så turen var til at holde ud. Fremme på farmen, som bestod af 2 halvtaget til at skygge elefanterne og et meget interimistisk og faldefærdigt tårn til at bestige elefanterne fra, kunne man købe mad til at fodre elefanterne med. Drengene var vilde med at give dem bananer og bambusgrene. Det er en helt speciel følelse når en snabel snupper fast i hånden. Kasper og Valdemar var de første som blev sendt afsted, Kasper var lidt bekymrer, da der ikke umildbart fulgte en Mahout (elefantpasser) med, men han kom dog med den næste elefant. Os andre 3 sad på en elefant sammen. Det far en fantastisk tur, helt rolig gennem junglen og med udsigt over bjergene. Op og ned af bakker og helt ud til kanten af stierne. Virkelig smukt. Jeg er og bliver dybt imponeret over det kæmpemæssige dyr og dens evne til at begå sig i så ufremkommeligt terren, men også en stor fascination over Mahouttens, evne til at styre det enorme dyr med små simple kommandoer.image
Fremme ved den næste lille landsby (3 bambus hytter og et par læskure) skulle vi ned mod floden. Guiden snuppede Ludvig på armen mens vi andre klatrede ned af den stejle skråning. Ved flodbredden blev vi mødt af et “bur” på en vejer som skulle fragte os over vandet, ret spøjs oplevelse.

image

På den anden side var gummibådene som vi skulle sejle ned af floden med. Vi blev alle udstyret med hjelme og svømmeveste ( dog ikke af danske standarter, så drengene fik skiftet veste et par gange før moderen var tilfreds med sikkerheden). Så en hurtig instruktion om hvordan man padler og hvad man skulle gøre når båden satte sig fast på stenene i vandet og så afsted. Det var en vildt sjov tur, hvor vi sejlede gennem brusende vandfald, sad fast mellem store sten og stødte sammen andre gummibåde. Ren action. Da floden blev rolig skiftede vi over til en bambus tømmerflåde, som vist ikke var lavet til store vesterlændinge som os, vi sad 10-15 cm under vandoverfladen det meste af turen, men det var dejligt at blive kølet ned. Da vi fik fast grund under fødderne igen stod frokosten serveret, lækker nudelret indpakket i palmeblad med ananas og vand som tilbehør. Selvom vi selv synes det går ret godt med at spise med pinde, fik vi baghjul de andre på turen som var fra Kina og Japan. De var dog søde til at guide os. Efter den dejlige frokost skulle vi vandre til et vandfald, hvor det var muligt at bade. Det var et rigtig flot og børnevenligt et, med flere naturlige vandrutchebaner. Efter en dejlig dukkert til drengene gik turen tilbage gennem junglen for at finde bilen, og efter to timer i den lille bil med en sovende Ludvig på skødet og en sovende Konrad op af skulderen blev vi leveret tilbage til hotellet med en masse gode oplevelser i rygsækken.

Share

Chiang Mai zoo

Onsdag gik turen til Chiang Mai zoo. Vi havde læst os til at den bestod af 3 afdelinger. Zoo, akvarium og pandaer. Vi ville dog kun i zoo, selvom både Tuk Tuk manden og billetsælgere, havde svært ved at forstå at børnene ikke kunne komme ind og se pandaerne og det stort anlagte akvarium. Vi havde forberedt os på at det nok var en lille zoo og at dyrene nok ikke havde de bedste forhold, siden det var de to andre dele som blev fremhævet så meget (og var væsentligt mere bekosteligt). Men begge dele blev hurtigt gjort til skamme. Der var en masse dyr på kæmpe store områder og næsten ingen mennesker. Der var både mulighed for at køre rundt eller blive kørt rundt i en shuttle bus, eller leje en golfbil at køre i. Men vi ville helst gå rundt, så vi havde masser af plads, da det åbenbart ikke var det mest almindelige valg. Der var stort set ikke andre som gik, så det var en rigtig god oplevelse. Vi nød at gå rundt i det kuperede terren for foden af Doi Suthep og se dyrene på tætteste hold (sikkerhedsafstanden og hegn er noget anderledes end i Danmark ) det var kun ved krokodillerne og slangerne vi voksne savnede glas og net. image image
Der var mulighed for at fodre dyrene flere steder, det der begejstrede både voksne og børn mest var at fodre flodhestene. At stå og putte mad ned i deres store gab, var noget af en oplevelse for både store og små. Vi brugte hele dagen der og nød det til fulde, så det betød intet at vi sprang akvariet og pandaerne over. Hjemme på hotellet igen nåede drengene lige en tur i poolen inden vi skulle på jagt efter aftensmaden.

Share

Rolig dag i Chiang Mai

Tirsdag havde vi en slapper dag på hotellet. Valdemar havde fået feber mandag aften og var stadig ikke helt på toppen om morgenen. Så dagen gik ved poolen. Kasper tog til nærmeste shoppingcenter for at købe badevinger til Ludvig, så han selv kunne boltre sig i vandet, uden druknefare.image

Om aftenen tog vi på Night bazar for at opleve stemningen ved de mange boder. De fristede med deres gode tilbud og Konrad købte sig et Real Madrid fodboldsæt til 60,-, Ludvig et fint håndlavet armbånd og Valdemar en fin frø i træ, som siger som en frø når man stryger den på ryggen med den medfølgende træpind. Kasper fik sig et par solbriller. Så var der også shoppet nok for den dag.

Share

Munke online

Efter en god nats søvn på vores nye udemærket hotel, MD House og indtagelse af den medfølgende morgenmad, gik vi på jagt efter et billigt vaskeri. Prisen for at få vasket tøj på hotellet ligger på 50bath (10dkk) pr. kilo, men da vi dagen inden havde set nærliggende vaskerier skilte med konkurrencedygtige priser besluttede vi at gå efter besparelserne. Vi skulle dog heller ikke gå ret længe før vi kom til et sted som tog 30bath (6dkk) pr. kilo, så der gik vi ind. Når chancen byder sig for at spare 80bath (16dkk), på vores fire kilo vasketøj, så gælder det om at slå til!

image

Et spændende vasketøjeventyrs tid senere sad vi i en tuk tuk på vej opad bjerget Doi Suthep (1676m) ad snoede og stejle, dog pæne veje. Det meste af bjerget består af Doi Suthep-Pui National Park, som er naturreservater af jungle. På toppen af Doi Suthep ligger det gyldne tempel Wat Prahthat Doi Suthep, som var et af dagens udflugtsmål. Endnu et imponerende tempel, hvor det meste af det hellige bygningsværk er guldfarvet. Det guldfarvede spir på templet lyser op og kan ses helt nede fra Chang Mai når solen kaster sine stråler på det. En flot trappe med trehundrede trin og dragehaler som gelænder, ledte vores tanker hen på tegnefilmen KungFu Panda, hvor Pu aser og maser med sin nudelvogn op ad de mange trappetrin mod templet.image

I templet stødte vi på en flok munke, som i den grad var trådt ind i det 21. århundrede og gik rundt og tog billeder med tablets. En sjov kontrast til ideen om “det simple liv”, men noget jeg under dem i høj grad. Jeg skal være den første til at indrømme min tablet afhængighed og erklære at tabletter burde være en menneskerettighed.

image

Ovenpå ægte Thai frokost bestående af ris, grøntsager og kylling, (ris til drengene, grøntsager til Sisse og kylling til mig), begav vi os nedad bjerget igen. På vejen ned blev vi sat af af tuk tuk’en ved en vej som skulle føre op til vandfaldet Monthathan i national parken. Vi skulle betale entre for at gå ind på vejen og blev fortalt af billetdamerne, at der var 3km’s gang til vandfaldet og at det var muligt at købe vand ved vandfaldet og ydermere tage en taxi retur. Det eneste der holdt stik var de 3km, for der var ikke et øje af hverken sælgere eller taxier inde ved vandfaldet og vores vandbeholdning var lav. Der var et turistinformationskontor, som var åbent, men mennesketomt og en lejr af ti telte, som ligeledes stod tomme. Vi tappede vand fra en vandbeholder med påskriften “drinking water”, som vi fandt ved en tom bygning. Til gengæld var det en utrolig smuk og spændende tur, hvor vi fik set masser af vilde aber svinge sig i trætoppene i junglen og drengen fik lov at soppe fødderne i det friske vand fra vandfaldet. Sikke en ro der var. Meget anbefalelses værdigt.

image

Efter 3km retur til hovedvejen fangede vi en tuk tuk, som tog os hjem til hotellet, hvor vi tog forskud på glæderne og hoppede på en gang ægte amerikansk aftensmad i nærområdet, før vi MEGET brugte overgav os til vores senge. Nu vil jeg krydse fingre for at vi ser vores vasketøj igen og drømme om de ting vi har oplevet indtil videre. Endnu en dejlig dag.

Share

Med toget mod nord

Sidste dag i Ayuthaya blev brugt til afslapning på vores fantastiske Baan Lotus Hostel. Ungerne trængte til at lege. Ludvig og Konrad gik igang med at bygge en hule, af nogle af de gamle ting og sager som var på grunden. De hyggede sig virkelig. Men glæden blev desværre kort, da der kom en mand fra hotellet og forklarede mig, med alverdens fagter, at det altså var farligt for drengene at lege der, da de kunne blive bidt af nogle små slanger, som lever i gemmerne. Så mig hurtigt ud og få drengene væk og tjekke alle deres små rifter og sår… Jeg skal altså lige vænne mig til at der kan være farlige dyr i den fri natur.image

Efter frokost gik vi lidt ned til floden der omkranser den gamle by, og legede på den af deres motionsbaner. Derfra så vi at der blev tilbudt bådture, så det hoppede vi på. Vi kom i en helt ny longtail boat, den var simpelthen SÅ flot. Ejeren fortalte også at vi kun var hans 2. kunder i båden. Ludvig hang ud over kanten med hænderne nede i vandet, da chaufføren pludselig sejlede langsommere og pegede på et ret stort floddyr. Vi fik hurtigt Ludvigs hænder op af vandet, da han forklarede os at det er Thailands krokodiller. Vi stoppede ved et tempel som vi også så dagen før, da jeg skulle på toilettet, og de ikke havde noget ved bådudlejningen. Jeg hoppede hurtigt op på wc, men da jeg kom ud igen blev jeg mødt af flere vilde hunde, som begyndte at knurre og gø af mig. Jeg blev simpelthen så bange og forskrækket at jeg skreg og gik så hurtigt jeg kunne ned til båden igen. Hold nu op hvor var det ikke rart. Der er virkelig mange løse og vilde hunde her i Thailand, men de plejer bare at være helt stille og rolige, så det var noget af en forskrækkelse. Jeg er bare glad for at ungerne ikke var med.

Hjemme igen sendte vi Kasper ud for at få noget Thai-massage mens vi andre blev færdige med med vores Monopoly spil, som Konrad vandt stort.

Lørdag morgen kørte toget mod Chiang Mai kl 9.43. Vi var klar med mad, vand, frugt og fuldt opladte iPads. Toget kom til stationen næsten til tiden og vi fandt hurtigt vores pladser i det kølige, fyldte ekspresstog. Så skulle tiden bare gå, og det gjorde den. Det gik simpelthen så fint. Der blev spiller yatzy og leget lege, hørt lydbøger og hvilet (vi voksne tog en eftermiddagslur hver) og der blev spillet masser af iPad. Imens blev der serveret både formiddagssnack med sodavand til, varm mad til frokost og eftermiddags kaffe med småkager. Virkelig god service må jeg nok sige. Og kl 20.30, lige efter planen, stod vi på Chiang Mai station sammen med alle de andre turister og alle taxihajerne. Vi fik dog hurtigt en kæmpe tuktuk, Sôrng-tâa-ou, som man deler med andre, til at køre os til vores hotel. Vi var dog ikke vildt begejstrede for hotellet, så vi blev hurtigt enige om at finde et andet dagen efter.image

Efter en dejlig nat og lidt morgenmad, tog jeg på jagt efter et nyt sovested. Kasper og drengene blev på hotellet for at prøve poolen. Kasper havde tænkt sig at at ligge på kanten mens ungerne badede, men sådan skulle det ikke gå, Ludvig havde nemlig lige glemt at han ikke kan svømme uden badevinger, og han hoppede derfor i vandet ligesom Konrad og Valdemar. Med det resultat at Kasper måtte hoppe i vandet og redde ham fra drukning. Så det blev en lidt mere dramatisk svømmetur end først planlagt. Men Ludvig lod sig ikke mærke af dramatikken, han blev mest sur over at Kasper ikke gad at være i det kolde vand hele tiden.

Imens gik jeg rundt for at finde et hotel som kunne klare vores krav, ikke den nemmeste opgave, men det lykkedes til sidst. Vi fik et to fine værelser med dør imellem, så det var helt perfekt. Og til drengenes store glæde var der også pool. Så nu ved vi hvor vi skal være de næste 5 nætter. Dagen er ellers gået med at snuse rundt i de charmerende små gader i den gamlebydel samt en tur forbi Chiang Mai flower festival. Hold nu helt op de pynter med lys og blomster. Aftenen sluttede vi af på søndags markedet. Et kæmpe marked med tusindvis af mennesker og boder. Masser af mad, håndværk og turistskrammel i et stort sammensurium.image

Share