Ao Nang

Vi er på vej væk fra Ao nang med færge .Vi skulle hen til en ø som heder Koh Lanta .
Da vi kom til øen fant vi en tuk tuk der skulle køre os hen til vores hotel.
Vi gik en tur ned på stranden derefter gik vi op og badet i poolen .
Så fant vi et nyt hotel at bo på .Så spiste vi aftensmad på hotellet .
Dagen efter to vi hen til det nye hotel .

image      image
Vi har vadet ude og dykke der var rigtig mangen fisk og koraller .
Det er også et dejligt hotel og en dejlig strand med mange klipper .
Det er dejligt mad Vi så et stort vandfald der kom ikke meget vand ned fordi det er
tørke tid det skal være regn tid før der kommer meget vand ned .

image

Share

Koh Lanta

Vi sejlede til en ud til en flot ø som der hedder Koh Lanta, på øen var der kun en lang by. Vi havde leget en privat long tail boadt i en dag, hvor vi sejlede ud til nogle flotte koralrev med mange meget flotte fisk i forskellige farver, der var prikkede, stribede, store, og små fisk, der var også mange koraler i alle farver over alt. Vi sejlede også ud på flere forskellige øer som der var meget flotte med gode badestrande. På en af øerne med høje klipper var der også en mørk lang grotte der låg i vandkanten men vis man svømmede igennem kunne man komme ind i en flot åbning, med en god badestrand hvor der engang levede pirater i mange år som der gemte alt deres guld derinde.

image

Share

Grotte til overpris

På den sidste tur vi tog, ville vi ind og se en grotte og så ned på sydspidsen af øen. Vi hyrede en taxa der ville køre os først til grotten og så til Old town, hvorfra vi skulle sejle til fyrtårnet. Taxa manden ville heldigvis gerne vente på os, så vi var sikret hjemturen også. Grotten blev en skuffelse, det kostede 300 for voksne og 150 for børnene, hvilket vi syntes var for dyrt, så vi måtte køre videre med det samme. Heldigvis har drengene ret stor forståelse af at vi er på budget, så de ved godt at vi ikke har uendeligt med penge og at vi bliver nødt til at prioritere hvad vi bruger pengene på. Men vi var heldige for da vi kom til Old town fandt vi straks en båd som ville sejle os til sydspidsen med fyrtårnet.

image image image

Der var rigtig skønt, dejlig strand og flot jungle, hvor vi var så heldige at se en anden slags abe, svinge sig fra gren til gren, samt en masse forskellige træer og insekter. Virkelig fint. Efter en dejlig sejltur tilbage, besluttede vi at spise på en restaurant som lå på pæle ud over det helt blik stille hav. Heldigvis ville vores taxamand gerne vente et par timer ekstra. På turen hjem fik vi den søde taxamand til at starte sit musik og lysshow bag i bilen, til stor glæde for Ludvig især, der blev danset og skrålet så man skulle tro det var en hel fest.

image

Share

At lede efter Phi Phi Langstrømpes far

Når man er 5 år og hører om Phi Phi øerne, er det klart at man forventer at finde noget med Pippi Langstrøme. Og alle ved jo hun bor i Sverige i villa villekulla, så det må være hendes far som sejler på de 7 verdenshave som bor på øerne. Så derfor skulle Phi Phi øerne også udforskes på en dagstur. På den lille færge var vi heldige at få plads på det lille fordæk på vejen ud til øerne, så vi havde god udsigt hele vejen. Da vi endelig kom i land, 1 time i thai-tid er jo ofte 2 timer realtime, blev vi mødt af en labyrint af små gader med turistsager til overpriser. Vi havde læst om et par strande som vi ville finde når vi kom, men det viste sig at være for svært for os, så vi endte på en af de største strande, fyldt med liggestole og sælgere i massevis. Det var ikke det lille ø-eventyr vi havde håbet på, så derfor valgte vi at tage en båd (til overpris) ud til en lille snorkelstrand. Det var til gengæld fantastisk. Masser af koraller, fisk, palmer og hvidt sand (og turister, men de holdt sig heldigvis mest længere ude i vandet).

image  image

 

Efter et par timer i paradis gik båden tilbage til Lanta. Desværre kunne vi ikke sidde på dækket denne gang, da der ikke var hegn hele vejen rundt, så vi måtte desværre sidde indendørs i varmen.

Share

Fire fantastiske øer

Vi har været på en 4 Island tur, hvor vi havde en privat long tail boat til at sejle os rundt til 4 øer. De to første var der fantastiske koralrev med masser af fisk i mange størrelser og farver. Den 3. ø lignede en stor klippe og vi troede at vi skulle snorkle igen, men vi skulle istedet svømme gennem en 80 meter lang helt mørk grotte, hvor der forenden åbenbarede sig en fantastisk lille oase med palmer og skøn lille sandstrand med kridhvidt sand. Rent eventyr, for det var også der piraterne gemte deres guld i gamle dage. Sidste ø var en rigtig Bounty ø, hvor vi fik en dejlig thai frokost på stranden og tid til snorkling.

image
På vejen hjem mod Lanta var der mere end én der blev vugget i søvn af bølgerne.

Share

Tuk tukker skal da skubbes

Vi havde set på kortet over øen, at der skulle være et vandfald nede i nationalparken, hvor man skulle gå gennem en junglesti på ca 3 kvarter. Det ville vi gerne se. Så med tasken fyldt med mad og drikke, stillede vi os ud til vejen for at fange en tuk tuk som ville køre os. Først fik vi fat i en som sagde at tuk tuks slet ikke kører til sydøen. Så en som sagde det samme, men som også sagde at der ikke var vand i vandfaldet, og at vi hellere skulle ride på elefanter. Og det kunne hendes mand køre os ned til…. Så fik vi fat i en tuk tuk som godt ville køre os, men det ville koste 2000,- bath! Heldigvis kunne vi prutte ham ned på 400,- hvilket vi syntes var mere end rigeligt. Da vi nåede ned syd på, forstod vi hvorfor tuk tukkerne ikke ville køre der ned, den kunne simpelthen ikke trække os op af bakkerne, så Kasper og jeg fik nogle gode varme gåture, til stor morskab for drengene. Et par gange måtte Kasper også skubbe tuk tukken. Men det var en god tur, det er en rigtig dejlig måde at få set en masse på, når man køre i tuk tuk. Turen gennem junglen var skøn, kæmpe træer, flotte blomster, floder der skulle krydses på sten eller træstammer og masser af dyrelyde. Og vandfaldet var også rigtig fint. Der var ikke meget vand, men der var rigeligt til at det var et vandfald. Vi nød vores medbragte frokost i junglen, og begav os derefter tilbage til vores søde tuk tuk mand, som ventede på os.

image image image

 

Share

Afslapning, sol, og vand

Koh Lanta, et lille paradis på jord.
Nu har vi været på Koh Lanta i næsten 14 dage, 14 dage med masser af vand og afslapning. Vi har boet på “Banana Beach resort” et fantastisk lille resort som både var billigt (2100,- bath incl. morgenmad til os alle 5), god beliggenhed og meget søde. Der var en god restaurant og en fin pool som er opdelt i to og hvis det ikke var nok gik grunden også direkte ud til havet, hvor der nogle gange er 1,5 m. bred sandstrand og andre gange 15 meter. Når vandet trak sig tilbage gav det os rig mulighed for at udforske havbunden på både sand og klipper. Skønt!

image
Hotellet ligger i den sydlige ende af Klong Dao, som er den første strand på Lanta. Helt i enden ligger et lille livligt fiskerleje, med forskellige long tail boats, garn og krabbebure. Dejligt at alt ikke var det rene turisme. Vi har haft mange dage på hotellet som er gået med afslapning på stranden og ved poolen, drengene var vilde med at bade, Ludvig især i poolen, men Valdemar og Konrad var også vilde med at snorkle lige ude ved revene, hvor der er mange koraller og fine fisk. Dyrelivet er blevet udforsket grundigt med gåture på klipperne, hvor der især lever mange krabber og eremitkrebs.

Landdyr var der også. Vi var heldige at sen en flot grøn slange glide ned af et træ lige ved siden under vores ene morgenmåltid. Jeg gik op og spurgte om den var giftig, men nej, nej, den var helt ufarlig. Men så ville de alligevel gerne se slangen og straks efter stod hele personalet og snakkede og viftede ved siden af slangen  den mindste af damerne kom så med høje gummistøvler og en kost og begyndte at jage den væk. Helt ufarlig var den så ikke alligevel….

image

Når tiden ved vandet er blevet for lang, har vi taget nogle forskellige ture.

Share

Koh Lanta Cooking Class

image image image

I formiddags sendte vi Sisse på Thai madlavnings kursus, mens vi drenge hyggede ved poolen. Sisse havde skaffet nogle brochure på madlavningskurser i nærheden, men da de var lidt dyre besluttede hun at spørge vores meget hjælpsomme hotel manager til råds. Resultatet blev et kursus, kun for Sisse, midt i den åbne restaurant på vores eget resort. To klapborde, to gasblus, friske råvarer og hjælpsomme thai kokkedamer er alt hvad der skal til!

image  image image

Koncentrationen var høj og personaletilslutningen stor, til tider var der helt op til fem thailandske madlavningsundervisere på en gang! Menuen stod på Pat Thai, som er en nudelret med grøntsager, og en glasnudelsuppe, og så en ret med stegte ris og kylling i ananas.

image image image

Vi drenge fik lov at smage alle de dejlige retter. Der var bred enighed om favoritten, som helt klart var ris og kylling i ananas, mens nudelsuppen kom på andenpladsen og Pad Thai på tredjepladsen. Nu håber vi bare hun kan huske det til vi kommer hjem, for så er vi klar på en gentagelse!

image image image

Valdemar har stået for fotograferingen af dagens begivenheder.

Share

Koh Lanta – Til ø tid!

image image image

Sidste onsdag (d.18/2) ankom vi til øen Koh Lanta, efter en forhåndsbooket sejltur med passagerfærge, på ca. 2 timer, som udgik fra Krabi havn. Vi var fulde af forventning til den valgte destination, da vi (Sisse og jeg), hele tiden havde drømt om at komme ud på en ø, hvor der var fred og ro og mulighed for ren afslapning. Hjemmefra havde mine tanker ledt mig hen på en næsten øde ø, hvor vi skulle sove på bambus måtter direkte på stranden. Mine romantiserede tanker om det primitive liv ville det dog anderledes i virkeligheden, efter at have taget slanger, øgler, kryb og insekter med i overvejelserne. Jeg må nok indrømme at min søspejderkone ikke er nær så sart som mig, hvad angår insekter og diverse. Efter megen søgen på nettet faldt valget på den familie venlige Koh Lanta.

image Dream Resort – Long Beach

Da vi ankom til Koh Lanta ved 14-tiden havde vi for første gang på vores rejse ikke forudbestilt overnatning, men satsede derimod på at finde noget i løbet af eftermiddagen. På havnen blev vi mødt af en taxachauffør som lovede at køre os rundt på øen for at finde overnatning for 200bath og vi slog til. Han viste os flere steder hvor der var fuldt booket inden vi havnede på et resort på Long Beach, hvor han tilfældigvis selv arbejdede…! På trods af følelsen af være blevet hustlet besluttede vi at tage en enkelt overnatning på Long Beach Dream Resort for ikke at bruge resten af eftermiddagen på hoteljagt med trætte børn. Long Beach er en utrolig smuk hvid sandstrand, som er fyldt med klipperev imellem sandet og havet. Klipperevene bliver dækket ved højvande, hvorefter det er fantastisk til at snorkle rundt i. Mit bud er at forskellen på høj og lavvande er en tre-fire meter. Long Beach er præget af rastafarifarvede barer med en stemning af Bob Marley møder Bob Dylan.

image Banana Beach Resort – Klong Dao Beach

Dagen efter flyttede vi til Banana Beach Resort ved Klong Dao Beach, som er en sandstrand med lidt færre klipper, end på Long Beach. Vi havde fundet det på nettet, men istedet for at booke det online tog jeg en tur der hen for at se det først. Det viste sig at være et rigtigt fint sted til os og samtidig fik jeg mulighed for at forhandle prisen en smule ned når jeg mødte frem personligt. Faktisk er her så dejligt på Banana Beach Resort på Koh Lanta, at vi er blevet hængende i en uges tid indtil videre og har planlagt, at blive hængende en uges tid mere inden vi returnerer til Bangkok. Vejret, stranden og resortet er perfekt til os til afslapning og vi nærmer os selv en mental tilstand af ø tid, hvor de største beslutninger i løbet af dagen gælder valget mellem at bade i pool eller bade på stranden!?

 

Lidt om Koh Lanta

Koh Lanta ligger i Krabi provinsen og består af to store øer, en nord ø – Noi Lanta og en syd ø – Yai Lanta. De to øer er forbundet af en bilfærge og nordøen er videre forbundet til fastlandet med en bilfærge. Der bygges på højtryk på en bro imellem de to øer. Umiddelbart foregår der ikke det store på nordøen, hvorimod sydøen er fyldt med dejlige sandstrande og resorts og bungalows i alle prisklasser. De fleste ligger direkte ned til vandet. Derudover er der tonsvis af spisesteder, karaokebarer, minimarkeder og turisthenvendte småbutikker med diverse badeudstyr. De fleste af butikkerne er koncentreret i hovedbyen Sala Dan på nordspidsen af sydøen, hvilket er med til at gøre resten af øen til et meget fredsommeligt sted. Selv i Sala Dan fornemmer man en mere afslappet og rolig tilgang til det hele i modsætning til fastlandets Ao Nang. Der er Thai tid, hvor hver ting er til sin tid, og så er der ø tid, som lige er rykket et ekstra gear ned i tempo.

image

På den sydlige del af sydøen ligger en nationalpark. Kun en vej går rundt om hele øen og et par steder går der veje på tværs af øen. På wikipedia beskrives sydøen som værende ca. 30km lang og 10km bred, mens de fleste tuk tuk chauffører vil hævde at den nærmere er 50km i længderetningen, når der skal forhandles priser! Dejlig rolig ø, hvor man bare kan bade, snorkle, bade og bade igen og komme helt ned i tempo – nøjagtigt som vi har brug for alle fem. Der er en stor koncentration af svenske turister, men de er nu også ganske behagelige turistfeller i forhold til så mange andre folkefærd man kunne være havnet sammen med, (som eksempelvis brokkende danskere:-)). Der er også en svensk skole og et supermarked som forhandler svenske varer.

 

 

Share