Ao Nang

Vi er på vej væk fra Ao nang med færge .Vi skulle hen til en ø som heder Koh Lanta .
Da vi kom til øen fant vi en tuk tuk der skulle køre os hen til vores hotel.
Vi gik en tur ned på stranden derefter gik vi op og badet i poolen .
Så fant vi et nyt hotel at bo på .Så spiste vi aftensmad på hotellet .
Dagen efter to vi hen til det nye hotel .

image      image
Vi har vadet ude og dykke der var rigtig mangen fisk og koraller .
Det er også et dejligt hotel og en dejlig strand med mange klipper .
Det er dejligt mad Vi så et stort vandfald der kom ikke meget vand ned fordi det er
tørke tid det skal være regn tid før der kommer meget vand ned .

image

Share

Koh Lanta

Vi sejlede til en ud til en flot ø som der hedder Koh Lanta, på øen var der kun en lang by. Vi havde leget en privat long tail boadt i en dag, hvor vi sejlede ud til nogle flotte koralrev med mange meget flotte fisk i forskellige farver, der var prikkede, stribede, store, og små fisk, der var også mange koraler i alle farver over alt. Vi sejlede også ud på flere forskellige øer som der var meget flotte med gode badestrande. På en af øerne med høje klipper var der også en mørk lang grotte der låg i vandkanten men vis man svømmede igennem kunne man komme ind i en flot åbning, med en god badestrand hvor der engang levede pirater i mange år som der gemte alt deres guld derinde.

image

Share

Sidste dag i Thailand

Sidste dag i Thailand skulle være speciel. Derfor besluttede vi at sige farvel til dette fantastiske, farverige og varme land fra 306 meters højde. På toppen af Baiyoke sky hotel. Det var virkelig fantastisk at se den store by helt fra oven. Der var 2 observations etager, en hvor der var store glas facader, og en hvor man kom ud og stå på en platform som drejede hele vejen rundt. Det var virkelig en fantastisk afslutning. Kasper valgte at nyde tiden mens vi var på toppen med en sidste gang massage.

image image image

Efter besøget på toppen af Bangkok fik vi frokost og gik videre til et af bangkoks mere moderne storcentre, hvor vi hurtigt blev mættet af indtryk.

image image

Bangkok er meget kontrastfyldt. Super moderne og mega old School på samme tid. Nyt og gammelt i en stor pærevælling. Store glinsende reklamer og små bitte boder. Det hele forenet i den mangfoldige og farverige storby. Jeg håber ikke det er sidste gang jeg har besøgt byen, men næste gang bliver det forhåbentlig med lidt mere plads i tasken;)

image image image

Det har været fantastisk at være i Thailand, vi er alle 5 vilde med landet. Vi har fået så mange fine oplevelser som vi sent vil glemme og vi håber alle sammen på at det ikke er et farvel, men et på gensyn.

 

Share

Husk at rejse dig for kongen

Efter en meget varm dag ville vi finde noget mere afkølet. Derfor ville vi i storcentret MBK som vi havde læst havde aircondition. Vi tog metroen et par stationer og ville så med en busbåd på den lille flod. Det gik fint med at finde floden denne gang, men det kneb med at hitte ud af skiltene og finde ud af hvilken retning vi skulle i (Kasper og jeg er konsekvent ueninge om retninger;). Men heldigvis kom der en sød dame som kunne hjælpe os, så vi vidste hvilken retning og hvor vi skulle af. Denne busbåd var virkelig lokal, folk hoppede på og af nærmest inden den havde lagt til kaj og folk stod som sild i en tønde inde på båden. Vi kom dog sikkert ombord og fik betalt billet til konduktøren som gik på siden af båden og samlede penge ind. Ved en station stod alle af og heldigvis var der en filnk mand som hjalp os med hvilken båd vi så skulle videre med. Det var en sjov oplevelse.

image image

 

Efter sejlturen fandt vi hurtigt storcentret. Vi fik lidt frokost og gik så på opdagelse. Der var ganske almindelige butikker, men også “boder” som hvis man var på marked. Det var fint, men det er lidt kedeligt at shoppe, når man ikke har plads til noget i rygsækken.

Drengene spottede at der var en biograf på 7. Sal og fik den fantastiske ide at vi skulle se film. Pengvinerne fra Madagascar var den eneste børnefilm. Det passede dem godt, selvom vi havde set den før. Så vi indkøbte cola og popcorn i oversize og satte os ind i salen. Vi var de eneste de første ti minutter, så jeg måtte lige ud og tjekke om det var den rigtige sal vi sad i, også fordi forfilmene var for nogle ret vilde action film (til drengenes store glæde). Men det var det! Og lidt efter lidt kom der flere folk. Efter forfilmene skulle alle rejse sig og se en film om kongen. De er virkelig glade for deres konge, der er også billeder af ham alle steder. I taxaer, butikker, hoteller, på plakater, ved vejene mm. Man kan også købe armbånd med kongen. Så når snakken falder på kongehuset hjemme i dk, så kan vi altså ikke måle os med thaierne. Vi nød alle filmen og nød også at se Bangkok by Night da den var færdig.

image image

Share

Forunderlige Bangkok

Efter 14 dage med total afslapning gik turen igen til Bangkok. Vi glædede os alle til at komme tilbage, nu hvor vi var lidt mere vandt til Thailand. Turen fra Lanta til Bangkok startede i en fin minibus fra hotellet. Vi ville være i god tid, så vi blev hentet kl 11.30 og forventede at turen kunne tage op til 4 timer. Vores chauffør kunne dog godt lide fart og bekymrede sig tilsyneladende ikke om modkørende trafik, så vi var fremme på under 2 timer. Det gav os rigtig god tid i Krabi lufthavn. Men efter et spil 500 på kældergulvet, hvor der var lidt køligt, kunne vi tjekke vores bagage ind. Flyet gik efter planen og vi ankom i Bangkok kl. 19.00. Og vi landede på hotellet kl 21.00, godt trætte.

Grand palace stod øverst på ønskelisten, så det var det første vi gjorde da vi vågnede efter en god lang nattesøvn. Vi boede tættere på en metrostation denne gang, så den tog vi ind til hovedbanegården, hvor vi så ville finde en bådtaxa fra. Men vi kunne slet ikke finde floden og mens vi stod og vendte og drejede kortet kom der selvfølgelig en meget hjælpsom tuk tuk chauffør som tilbød at køre os ned til vandet. Vi endte ved vandet og også ved en som gerne ville sejle os, men han skulle have 1000 bath! Så efter lidt diskuteren gik vi vores vej for at finde en båd taxa. Det lykkedes (til 60 bath i alt!) og vi kom af ved Grand palace. Ved havnen var der et marked, hvor vi besluttede at købe frokost. Jeg fik købt lidt ris, frugt og gris på spyd, vi ville have haft kylling, men damen var sød at forklare mig meget tydeligt med fagter at kyllingen altså var kyllingerumper, så det blev gris!

3 timer efter vi forlod hotellet kom vi til paladset, kamp svedende for at opdage at Buddahen ikke kunne ses pga en sermoni, hvor kongen skulle klæde ham efter den nye årstid, at vi ikke var ordentligt klædt på, så vi skulle låne tøj mod depositum og at det kostede 500,- bath for os hver at komme ind. Det var mere end mit overskud kunne klare, så jeg måtte sidde og sunde mig inden vi besluttede at gå ind.

image

Det var dog et rigtig fint palads og tempel vi så. Især Kasper, Konrad og Valdemar var begejstrede, så godt vi fik det set. Efter paladset ville vi bare hjem og prøve poolen på vores hoteltag. Det tog godt en time med taxa gennem byen, men den var heldigvis afkølet. Jeg bliver til stadighed forundret over hvor lang tid det tager at komme rundt i den store forunderlige by…

Share

Grotte til overpris

På den sidste tur vi tog, ville vi ind og se en grotte og så ned på sydspidsen af øen. Vi hyrede en taxa der ville køre os først til grotten og så til Old town, hvorfra vi skulle sejle til fyrtårnet. Taxa manden ville heldigvis gerne vente på os, så vi var sikret hjemturen også. Grotten blev en skuffelse, det kostede 300 for voksne og 150 for børnene, hvilket vi syntes var for dyrt, så vi måtte køre videre med det samme. Heldigvis har drengene ret stor forståelse af at vi er på budget, så de ved godt at vi ikke har uendeligt med penge og at vi bliver nødt til at prioritere hvad vi bruger pengene på. Men vi var heldige for da vi kom til Old town fandt vi straks en båd som ville sejle os til sydspidsen med fyrtårnet.

image image image

Der var rigtig skønt, dejlig strand og flot jungle, hvor vi var så heldige at se en anden slags abe, svinge sig fra gren til gren, samt en masse forskellige træer og insekter. Virkelig fint. Efter en dejlig sejltur tilbage, besluttede vi at spise på en restaurant som lå på pæle ud over det helt blik stille hav. Heldigvis ville vores taxamand gerne vente et par timer ekstra. På turen hjem fik vi den søde taxamand til at starte sit musik og lysshow bag i bilen, til stor glæde for Ludvig især, der blev danset og skrålet så man skulle tro det var en hel fest.

image

Share

At lede efter Phi Phi Langstrømpes far

Når man er 5 år og hører om Phi Phi øerne, er det klart at man forventer at finde noget med Pippi Langstrøme. Og alle ved jo hun bor i Sverige i villa villekulla, så det må være hendes far som sejler på de 7 verdenshave som bor på øerne. Så derfor skulle Phi Phi øerne også udforskes på en dagstur. På den lille færge var vi heldige at få plads på det lille fordæk på vejen ud til øerne, så vi havde god udsigt hele vejen. Da vi endelig kom i land, 1 time i thai-tid er jo ofte 2 timer realtime, blev vi mødt af en labyrint af små gader med turistsager til overpriser. Vi havde læst om et par strande som vi ville finde når vi kom, men det viste sig at være for svært for os, så vi endte på en af de største strande, fyldt med liggestole og sælgere i massevis. Det var ikke det lille ø-eventyr vi havde håbet på, så derfor valgte vi at tage en båd (til overpris) ud til en lille snorkelstrand. Det var til gengæld fantastisk. Masser af koraller, fisk, palmer og hvidt sand (og turister, men de holdt sig heldigvis mest længere ude i vandet).

image  image

 

Efter et par timer i paradis gik båden tilbage til Lanta. Desværre kunne vi ikke sidde på dækket denne gang, da der ikke var hegn hele vejen rundt, så vi måtte desværre sidde indendørs i varmen.

Share

Fire fantastiske øer

Vi har været på en 4 Island tur, hvor vi havde en privat long tail boat til at sejle os rundt til 4 øer. De to første var der fantastiske koralrev med masser af fisk i mange størrelser og farver. Den 3. ø lignede en stor klippe og vi troede at vi skulle snorkle igen, men vi skulle istedet svømme gennem en 80 meter lang helt mørk grotte, hvor der forenden åbenbarede sig en fantastisk lille oase med palmer og skøn lille sandstrand med kridhvidt sand. Rent eventyr, for det var også der piraterne gemte deres guld i gamle dage. Sidste ø var en rigtig Bounty ø, hvor vi fik en dejlig thai frokost på stranden og tid til snorkling.

image
På vejen hjem mod Lanta var der mere end én der blev vugget i søvn af bølgerne.

Share

Tuk tukker skal da skubbes

Vi havde set på kortet over øen, at der skulle være et vandfald nede i nationalparken, hvor man skulle gå gennem en junglesti på ca 3 kvarter. Det ville vi gerne se. Så med tasken fyldt med mad og drikke, stillede vi os ud til vejen for at fange en tuk tuk som ville køre os. Først fik vi fat i en som sagde at tuk tuks slet ikke kører til sydøen. Så en som sagde det samme, men som også sagde at der ikke var vand i vandfaldet, og at vi hellere skulle ride på elefanter. Og det kunne hendes mand køre os ned til…. Så fik vi fat i en tuk tuk som godt ville køre os, men det ville koste 2000,- bath! Heldigvis kunne vi prutte ham ned på 400,- hvilket vi syntes var mere end rigeligt. Da vi nåede ned syd på, forstod vi hvorfor tuk tukkerne ikke ville køre der ned, den kunne simpelthen ikke trække os op af bakkerne, så Kasper og jeg fik nogle gode varme gåture, til stor morskab for drengene. Et par gange måtte Kasper også skubbe tuk tukken. Men det var en god tur, det er en rigtig dejlig måde at få set en masse på, når man køre i tuk tuk. Turen gennem junglen var skøn, kæmpe træer, flotte blomster, floder der skulle krydses på sten eller træstammer og masser af dyrelyde. Og vandfaldet var også rigtig fint. Der var ikke meget vand, men der var rigeligt til at det var et vandfald. Vi nød vores medbragte frokost i junglen, og begav os derefter tilbage til vores søde tuk tuk mand, som ventede på os.

image image image

 

Share

Afslapning, sol, og vand

Koh Lanta, et lille paradis på jord.
Nu har vi været på Koh Lanta i næsten 14 dage, 14 dage med masser af vand og afslapning. Vi har boet på “Banana Beach resort” et fantastisk lille resort som både var billigt (2100,- bath incl. morgenmad til os alle 5), god beliggenhed og meget søde. Der var en god restaurant og en fin pool som er opdelt i to og hvis det ikke var nok gik grunden også direkte ud til havet, hvor der nogle gange er 1,5 m. bred sandstrand og andre gange 15 meter. Når vandet trak sig tilbage gav det os rig mulighed for at udforske havbunden på både sand og klipper. Skønt!

image
Hotellet ligger i den sydlige ende af Klong Dao, som er den første strand på Lanta. Helt i enden ligger et lille livligt fiskerleje, med forskellige long tail boats, garn og krabbebure. Dejligt at alt ikke var det rene turisme. Vi har haft mange dage på hotellet som er gået med afslapning på stranden og ved poolen, drengene var vilde med at bade, Ludvig især i poolen, men Valdemar og Konrad var også vilde med at snorkle lige ude ved revene, hvor der er mange koraller og fine fisk. Dyrelivet er blevet udforsket grundigt med gåture på klipperne, hvor der især lever mange krabber og eremitkrebs.

Landdyr var der også. Vi var heldige at sen en flot grøn slange glide ned af et træ lige ved siden under vores ene morgenmåltid. Jeg gik op og spurgte om den var giftig, men nej, nej, den var helt ufarlig. Men så ville de alligevel gerne se slangen og straks efter stod hele personalet og snakkede og viftede ved siden af slangen  den mindste af damerne kom så med høje gummistøvler og en kost og begyndte at jage den væk. Helt ufarlig var den så ikke alligevel….

image

Når tiden ved vandet er blevet for lang, har vi taget nogle forskellige ture.

Share