Vaccinationer

d.4. December stod den på første omgang vaccination for os alle fem. Vi havde valgt at blive vaccineret hos vores egen læge. Drengene tog det ganske pænt. Det er mest deres mor som ikke er specielt begejstret for nåle, men efter at Ludvig fandt en af lægernes bamser og gav hende som trøst, fandt hun også smilet en smule frem. Smilet forsvandt igen da det gik op for hende at det ville blive en udfordring med hævede overarme dagen efter på job. Vi havde alle fem ømme overarme dagen efter.

Alle fire lande på vores rejse er nøje udvalgt, ud fra vores verdens billede, som trygge lande at rejse i. Vi har lagt ruten uden om krig og uroligheder og har fokuseret på områder som hovedsagligt ligger uden for malaria bæltet. Dog slipper vi selvfølgelig ikke uden om vaccinationer. Vores vaccinationsplan indbefatter Hepatitis A og B, Japansk Hjernehindebetændelse. Desuden skal mor og far have en ekstra sprøjte med en opdatering på Stivkrampe, som alle tre drenge har haft i deres børne vaccinations program. Udover vaccinationen i december skal vi have en gang mere i januar. Når vi kommer tilbage fra rejsen skal vi have Hepatitis A og B for tredje gang, hvilket skulle bevirke at det så til gengæld kan modvirke den modbydelige leversygdom i op til 30 år. Da vi overvejer at begive os op i den nordlige del af Thailand, som ligger i malaria bæltet, er det muligt at vi også medbringer malaria piller. Malaria piller skal tages dagligt fra en uge før til en uge efter vi har været i det malaria risikofyldte område. Grunden til at vi ikke har fast besluttet os for om vi vil tage malaria piller endnu, er fordi at der er en del bivirkninger, som kvalme og opkast med mere, som vi i virkeligheden helst ikke vil udsætte vores børn for, jo mindre det er højest nødvendigt. På den anden side kræver det kun en enkelt forkert myg for at blive inficeret med den væmmelige sygdom.

Det er en bekostelig affære at blive vaccineret og specielt Japansk Hjernehindebetændelse efterlader åbne sår på kontoen. Tænk at det kan være så dyrt, at få skudt sygdom frivilligt ind i armen. Et godt tip er at blive medlem af Danmark, hvis man ikke allerede er det. De refunderer nemlig halvtreds procent af vaccinations prisen og det kan mere end godt betale sig! Klik ind på linket for mere info om Danmark og se om du lever op til de helbredsmæssige standarder.

Læs mere om vaccinationer og se kort over malaria bæltet på Dansk Serum Instituts hjemmeside.

Share