Sidste dag i Thailand

Sidste dag i Thailand skulle være speciel. Derfor besluttede vi at sige farvel til dette fantastiske, farverige og varme land fra 306 meters højde. På toppen af Baiyoke sky hotel. Det var virkelig fantastisk at se den store by helt fra oven. Der var 2 observations etager, en hvor der var store glas facader, og en hvor man kom ud og stå på en platform som drejede hele vejen rundt. Det var virkelig en fantastisk afslutning. Kasper valgte at nyde tiden mens vi var på toppen med en sidste gang massage.

image image image

Efter besøget på toppen af Bangkok fik vi frokost og gik videre til et af bangkoks mere moderne storcentre, hvor vi hurtigt blev mættet af indtryk.

image image

Bangkok er meget kontrastfyldt. Super moderne og mega old School på samme tid. Nyt og gammelt i en stor pærevælling. Store glinsende reklamer og små bitte boder. Det hele forenet i den mangfoldige og farverige storby. Jeg håber ikke det er sidste gang jeg har besøgt byen, men næste gang bliver det forhåbentlig med lidt mere plads i tasken;)

image image image

Det har været fantastisk at være i Thailand, vi er alle 5 vilde med landet. Vi har fået så mange fine oplevelser som vi sent vil glemme og vi håber alle sammen på at det ikke er et farvel, men et på gensyn.

 

Share

Husk at rejse dig for kongen

Efter en meget varm dag ville vi finde noget mere afkølet. Derfor ville vi i storcentret MBK som vi havde læst havde aircondition. Vi tog metroen et par stationer og ville så med en busbåd på den lille flod. Det gik fint med at finde floden denne gang, men det kneb med at hitte ud af skiltene og finde ud af hvilken retning vi skulle i (Kasper og jeg er konsekvent ueninge om retninger;). Men heldigvis kom der en sød dame som kunne hjælpe os, så vi vidste hvilken retning og hvor vi skulle af. Denne busbåd var virkelig lokal, folk hoppede på og af nærmest inden den havde lagt til kaj og folk stod som sild i en tønde inde på båden. Vi kom dog sikkert ombord og fik betalt billet til konduktøren som gik på siden af båden og samlede penge ind. Ved en station stod alle af og heldigvis var der en filnk mand som hjalp os med hvilken båd vi så skulle videre med. Det var en sjov oplevelse.

image image

 

Efter sejlturen fandt vi hurtigt storcentret. Vi fik lidt frokost og gik så på opdagelse. Der var ganske almindelige butikker, men også “boder” som hvis man var på marked. Det var fint, men det er lidt kedeligt at shoppe, når man ikke har plads til noget i rygsækken.

Drengene spottede at der var en biograf på 7. Sal og fik den fantastiske ide at vi skulle se film. Pengvinerne fra Madagascar var den eneste børnefilm. Det passede dem godt, selvom vi havde set den før. Så vi indkøbte cola og popcorn i oversize og satte os ind i salen. Vi var de eneste de første ti minutter, så jeg måtte lige ud og tjekke om det var den rigtige sal vi sad i, også fordi forfilmene var for nogle ret vilde action film (til drengenes store glæde). Men det var det! Og lidt efter lidt kom der flere folk. Efter forfilmene skulle alle rejse sig og se en film om kongen. De er virkelig glade for deres konge, der er også billeder af ham alle steder. I taxaer, butikker, hoteller, på plakater, ved vejene mm. Man kan også købe armbånd med kongen. Så når snakken falder på kongehuset hjemme i dk, så kan vi altså ikke måle os med thaierne. Vi nød alle filmen og nød også at se Bangkok by Night da den var færdig.

image image

Share

Forunderlige Bangkok

Efter 14 dage med total afslapning gik turen igen til Bangkok. Vi glædede os alle til at komme tilbage, nu hvor vi var lidt mere vandt til Thailand. Turen fra Lanta til Bangkok startede i en fin minibus fra hotellet. Vi ville være i god tid, så vi blev hentet kl 11.30 og forventede at turen kunne tage op til 4 timer. Vores chauffør kunne dog godt lide fart og bekymrede sig tilsyneladende ikke om modkørende trafik, så vi var fremme på under 2 timer. Det gav os rigtig god tid i Krabi lufthavn. Men efter et spil 500 på kældergulvet, hvor der var lidt køligt, kunne vi tjekke vores bagage ind. Flyet gik efter planen og vi ankom i Bangkok kl. 19.00. Og vi landede på hotellet kl 21.00, godt trætte.

Grand palace stod øverst på ønskelisten, så det var det første vi gjorde da vi vågnede efter en god lang nattesøvn. Vi boede tættere på en metrostation denne gang, så den tog vi ind til hovedbanegården, hvor vi så ville finde en bådtaxa fra. Men vi kunne slet ikke finde floden og mens vi stod og vendte og drejede kortet kom der selvfølgelig en meget hjælpsom tuk tuk chauffør som tilbød at køre os ned til vandet. Vi endte ved vandet og også ved en som gerne ville sejle os, men han skulle have 1000 bath! Så efter lidt diskuteren gik vi vores vej for at finde en båd taxa. Det lykkedes (til 60 bath i alt!) og vi kom af ved Grand palace. Ved havnen var der et marked, hvor vi besluttede at købe frokost. Jeg fik købt lidt ris, frugt og gris på spyd, vi ville have haft kylling, men damen var sød at forklare mig meget tydeligt med fagter at kyllingen altså var kyllingerumper, så det blev gris!

3 timer efter vi forlod hotellet kom vi til paladset, kamp svedende for at opdage at Buddahen ikke kunne ses pga en sermoni, hvor kongen skulle klæde ham efter den nye årstid, at vi ikke var ordentligt klædt på, så vi skulle låne tøj mod depositum og at det kostede 500,- bath for os hver at komme ind. Det var mere end mit overskud kunne klare, så jeg måtte sidde og sunde mig inden vi besluttede at gå ind.

image

Det var dog et rigtig fint palads og tempel vi så. Især Kasper, Konrad og Valdemar var begejstrede, så godt vi fik det set. Efter paladset ville vi bare hjem og prøve poolen på vores hoteltag. Det tog godt en time med taxa gennem byen, men den var heldigvis afkølet. Jeg bliver til stadighed forundret over hvor lang tid det tager at komme rundt i den store forunderlige by…

Share

Første dag i Bangkok

Vi fløj fra København til Bangkok.Da vi var landet i Bangkok skulle vi finde vores hotel med en taxa.

Da vi var ved vores hotel så skulle vi på restaurant det var lækkert mad. Da vi var færdige skulle vi hjem derefter skulle vi gå en tur rundt i Bangkok. Vi tog en taxa til kongepaladset så tog vi på restaurant og så tog vi hjem og sove.

image

 

Dagen Efter to vi til Wat Pho det er et tempel med verdens største liggende Buddha.

image

Det var et kæmpe stort tempel.

Vi bor på et stort hotel med seks senge.

Så skulle til Ayutthaya det er en by der ligger nord for Bangkok.

image

Share

Da vi kom til Bangkok

Da vi kom ind i flyet sku’ vi flyve i 11 timer til Bangkok i Thailand. Det var en hård flyve tur og vi havde ondt i ørerne, men da vi landede så havde vi ikke ondt mere, men vi havde bare meget jet lag. Det var en fed by, med meget gang i!

Det var en meget meget urolig og rodet by med lys og farver alle vegne. På vejene kørte der biler, tuk tuker, motorcykler, taxier, buser og det skaber en vældig trafik. Og det var 40 grader i solen midt på eftermiddagen.

Bangkok by night
Der var mange skyskraber med lysreklamer i Bangkok. Der var også store og små templer, et af de største templer hed Wat pho, og Wat pho havde den største liggende Buda som var 44m lang og 15m høj.

Wat Pho

Share

Fra pulserende storby til skøn idyl

Idag skulle vi videre fra Bangkok,  da vi ikke kunne få billet til nattoget som planlagt, har vi valgt at snuppe turen til Chiang Mai  i mindre bidder. Første til en af Thailands gamle hovedstæder, Ayuthaya.Ludvig taler med fugle

 

Efter morgenmad, hvor Ludvig endnu engang mødte sin gode gamle ven Rotte, (samme gode gamle ven Rotte kan få mig ret hurtigt op af stolen;)). Og drengene fik sagt pænt farvel til både fugle og fisk. Tog vi til stationen og købte billetter til regionaltoget. Heldet var med os, toget gik 3 minutter efter og kostede 48 bath, hvad der svarer til knap 10 dkr – skønt. Turen ud af Bangkok var meget interessant. Højhuse, fine pudsede facader og slum-blikhuse side om side. Børn der leger på og ved togskinnerne, mænd i jakkesæt og med mapper, som går til og fra toget, blandet med løse hunde, gadekøkner og sælgere som steg af og på toget. Vinduer uden glas i og udstignings døre som ikke var lukkede i mellemgangene, hvor de lokale så gerne sad på trappen når de skulle ryge. Tror ikke jeg behøver at sige at vi havde 3 forundrede drenge, og en ret panikslagen mor….

Efter ankomst tog vi en udvidet tuktuk. Selvom de lokale ikke har problem er med at tro vi alle 5 + tasker kan være i en normal størrelse tuktuk beregnet til 2 personer, så er vi ikke så overbeviste. Tuktuken kørte os til et skønt hostel med tilhørende sø og terrasse på pæle, som vi havde fundet i Lonely Planet, og blev indlogeret på to dejlige værelser.image

Efter den lange tur var vi altså blevet sultne og tog på den første restaurant vi kunne finde i byen. Fin og flot, men engelsk kunne de ikke. Vi fik efter lidt pegen frem og tilbage bestilt noget mad- sefood, pork, beef and vegetabels. Og så kom de med to blus med dybe pander på og satte noget brunligt “vand” til at koge. De kom med skåle og tallerkner med kød, grøntsager, æg, nudler, hvidløg, chili mm. Og vi anede faktisk ikke hvad vi skulle gøre… Vi prøvede at putte noget af maden i det kogende vand og så kom der ellers 3 tjenere smågrinende over til os og hjalp os igang. Super lækkert og friskt. Vi spiste til vi var ved at sprænges. Tjenerne tog billeder af “de uvidende vesterlændinge” og det endte med et skønt måltid.Vi spiser

 

 

 

Share

Suk11Hostel – Bangkok

image image image

Midt i Bangkoks farverige Sukhumvit kvarter, ligger vores valgte hostel, Suk11Hostel. Det gemmer sig i en baggård bagved 7Eleven og kan være svært at finde for dem som ikke lige ved det er der, selv taxachauffører. Ejerne har vellykket forsøgt at skabe en hyggelig og uhøjtidelig backpacker agtig stemning med beplantning og dekorering af facaden og indretningen i foyeren med mørke sammensatte træsorter påskrevet alverdens hilsener med tus og gravering. Foyeren er dog også vel besøgt af backpakkere, da det er der det eneste WiFi forefindes.

Foran og i forlængelse af hostelet er der en tilhørende restaurant, som serverer meget billig morgenmad. Easy Breakfeast består af 2stk brød med smør og marmelade, melon, ananas, the eller kaffe, for 50bath (ca. 10dkk). Ønskes en omelet med grøntsager og udefinerbart kød kan den tilkøbes for 50bath, og den smager ganske fortrinligt. Restauranten er bygget af forskellige brædder og stumper træ ovenpå noget vand, som desværre nok er med til at gøre det attraktivt for rotter. Ihvertfald støtte drengene på en temmelig stor en af slagsen ved den første morgenmad, men da de er godt opdraget ved de selvfølgelig godt, at rotter på thailandske restauranter ikke er kælerotter! Tror vi spiser der igen i morgen tidlig, da prisen var god og alle stadig er ved godt helbred, men det er ikke for sarte maver.

Selve værelset er stort og rummeligt, ca 30m2 og med 6 sovepladser, som er angivet med hver deres bogstav i alfabetet fra A-F og giver foranledning til at tro at det er en sovesal, som i disse dage bliver udlejet som famileværelse. Desværre virker aircondition ikke og der er store fugtskader indvendigt på væggene, men hvis man bare skal have billig overnatning, som os, så er det ganske fint. Toilet og bad er på gangen og standarden på bad, samt rengøring er bedre end forventet. 1500bath i døgnet for fem mennesker (ca. 300dkk).

Sukhumvit kvarteret er lige så alsidigt, som det er mit indtryk, at resten af Bangkok er. Fyldt med hoteller, cafeer, gadekøkkener, larmende trafik med taxaer, scootere og tuk tuk’s og en del indiske restauranter?! Efter mørkets frembrud bliver fortovene lavet om til aften marked. Rundt om hjørnet fra hvor vi bor, sad en seks-syv ladyboys og smukkeserede sig, da vi passerede forbi. Som beskyttende far dannede jeg bagtrop og sørgede for at alle var med, men da vi passerede flokken var der en af pigerne/drengene som greb fat i min arm. Jeg blev meget forskrækket og trak den hårdt til mig og skyndte mig meget hurtigt videre. Hverken Sisse eller drengene så episoden, men det var sidste gang jeg dannede bagtrop i Bangkok.

Adressen:
Suk11hostel
Sukhumvit Road 1/33
Sukhumvit 11, Bangkok.

Website: www.suk11.com
Bonus info: hvis man bestiller overnatning via deres egen hjemmeside får man gratis kuponer til morgenmad.

Share

Bangkok med jetlag

image

Så er vi ankommet til fantastiske, farverige, fuld-fart-på Bangkok, efter en flyvetur på 10,5 time uden søvn. Hold nu op hvor er det en skøn by med sanseindtryk som vi ikke kommer i nærheden af i lille Holbæk. Drengene klarede dagen igår rigtig godt, trods det kun var Ludvig som fik lidt søvn på flyveturen. Vi andre var simpelthen for spændte til at sove. Vi fandt vores hotel og fik tjekket ind, men vi måtte lige finde et sted at købe mad mens vores værelse blev gjort rent. Så var vi klar til en lur på vores balsal af et værelse. Vi har simpelthen fået en hel sovesal på vores hyggelige backpackerhostel. Drengene er overbeviste om det mere er en parcour bane end et soveværelse. Efter aftensmad i centrum var vi igen klar til søvn og drengene sov 13 timer i streg…..

Friske på en ny dag tog vi til stationen for at købe togbillet til Chiang Mai, men der var fuldt booket, så vi skyder det et par dage og tager til en lille  by nord for Bangkok i morgen. Viere til det storslåede Wat Pho hvor liggende Buddha på 46 meter imponerede store som små.

Let frokost i den lokale motionspark, hvor motionsredskaberne selvfølgelig blev brugt til parcour, og forældrene hvilede benene lidt inden sidste stop: Golden Mount.

Golden Mount havde en skøn udsigt over hele byen, og vi blev alle overraskede over HVOR stor Bangkok egentlig er.

 

 

Share