Kongen af Queens

LET’S GO METS! LET’S GO METS! LET’S GO METS!

image

For en gangs skyld havde vi været forud i programmet og bestilt billetter til en baseball kamp i New York. Det mest kendte team i USA/(verden), New York Yankees, spillede kun på udebane i den uge vi gæstede byen, men heldigvis var der billetter til New York Mets. Mets spiller også i den bedste række, MLB (Major League Baseball), og ligger p.t. nummer ét i deres pulje. Holdet vandt World Series tilbage i 2006. De holder til på stadionet, Citi Field, som ligger i Queens delen af New York. Citi Field er et nyere stadion bygget i 2009, som kan rumme op til 42.000 tilskuere. Det kostede små 850 millioner dollars at opføre…

Vi havde været heldige at få billetter til en kamp som blev spillet allerede kl.13 en torsdag eftermiddag. Jeg tænkte at det kun kan være byer på størrelse med New York, som regner med at kunne sælge så mange billetter på en for os almindelig hverdags eftermiddag. Det viste sig dog at være et sær arrangement, som havde givet adgang til adskillige skoleklasser fra lokale middle schools. Der var heldigvis også et pænt stort fremmøde af “almindelige fans” og jeg vil tro at stadion var halv fyldt, så der var god stemning.

Med til at løfte stemningen var to kæmpe tv skærme, hvor der foregik forskellige konkurrencer med publikum når der var spilstop. Desuden havde de et “Noisymeter”, som skulle få publikum til at larme så meget som muligt. Et andet sjovt indslag var “Kissing Camera”, der zoomede ind på forskellige par på tilskuerrækkerne, som så skulle kysse til offentlig skue. Sidst men ikke mindst dukkede skuespilleren Kevin James op på skærmene (ham der spiller Doug i Kongen af Queens) og fik publikum til at råbe LET’S GO METS!

Sidst jeg så en baseball kamp var på Crestview High School i 1998, så jeg skulle lige bruge lidt tid på at opfriske reglerne, før jeg prøvede at viderformidle min fortolkning af de avanceret rundbold regler til Valdemar. Sisse var så heldig at sidde ved siden af nogen ældre mennesker, som var ægte fans og som kunne forklare hende de overordnede regler, som hun forsøgte at forklare Konrad, mens Ludvig bare råbte LET’S GO METS, som en ægte fan! Mets vandt 5-0 på hjemmebane og vi havde en helt igennem fantastisk oplevelse. Det er ikke sidste gang vi har set professionelt sport i USA.

 

Share