Kajak i mangroven

Efter vi havde nydt den sidste morgenmad på hotellet og fået ryddet vores lejlighed tog vi ud mod kajakstedet. Ludvig ville gerne sejle med guiden, Konrad og Kasper delte en kajak og Valdemar og jeg havde hver vores.

Familien på tur

Så gik turen ned langs floden, hvor vi så mange smukke fugle, flotte mangrove træer og en enkelt leguan.

Valdemar redder baobabtræet

Vi stoppede på en lille ø hvor vi kunne holde en lille pause og nyde naturen inden turen gik tilbage. Det var en rigtig dejlig tur.

Tilbage på hotellet nød vi den sidste tid ved poolen og ved stranden inden vi spiste aftensmad og kørte til lufthavnen kl. 19.00.

I lufthavnen brugte vi de sidste penge på drikke og souvenirs, inden vi skulle lette mod kolde Danmark, efter en virkelig dejlig ferie i Gambia.

Share

Aber og fiskerlandsby

Ikke så langt fra hotellet lå der en lille nationalpark, mellem hovedvejen og stranden. Den var kendt for sine forskellige aber, som både kan leve frit i den skoven, men også komme hen til “monkeypark” hvor turister kan fodre dem med dyrt indkøbte jordnødder og bananer. Da vi tidligere har haft ubehagelige oplevelser med aber der kommer for tæt på og snupper både solbriller og hiver i tøjet, gjorde vi meget ud af at fortælle guiden i parken at vi ikke ville have aberne tæt på.

Ludvig med aberne

Han var dog meget insisterende på at deres aber kun var venlige. Det viste sig også hurtigt at han havde ret, de var søde og ikke så pågående, men ville selvfølgelig gerne have mad. Drengene hyggede sig rigtig meget med at gå og fodre dem, og jeg begyndte også at hygge mig, da vi kom lidt længere ind i skoven, hvor der var lidt færre aber, men til gengæld heller ingen turister.

Baobabtræ og aber

Efter aberne kørte vores chauffør os til en fiskerlandsby, Tanji, hvor der var et frilandsmuseum. Vi havde ikke særlig høje forventninger, efter gårdsdagens museumstur, men vi ville gerne se det. Det var også et fint lille museum, men dog ikke nogen større oplevelse.

Træhytten

Bag efter spiste vi frokost i Tanji og gik en lille tur, det var dog ikke så nemt at gå rundt i byen, som bestod af hovedvejen og en masse små jordveje, hvor mange af dem var fyldt op med ting og skrald. Vi kom dog lidt ned mod “havnen”, men kunne ikke komme helt derned. Primært fordi vi er for sarte, men der var virkelig også mange døde fisk på vejen, og blodigt vand der løb og blandede sig med støvet, samtidig med der var et mylder af geder, hunde og mennesker. Men en oplevelse var det.


Tilbage på hotellet hoppede alle i poolen og nød den afslappede stemning på hotellet.

Share