Vikinger og naturens kræfter

Vi skulle ud og se nogle af Islands mest besøgte turistattraktioner nemlig Thingvellir, Geysir og Gullfoss. Thingvellir er grundstedet for Islands parlament, og der hvor man i år 930 samledes for at lave love og løse stridigheder. Det er også et af stederne hvor kontinentalpladerne for Nordamerika og Europa støder sammen, hvilket har skabt en smuk natur. Vi gik på den anbefalede rute gennem landskabet og nød det Islandske vejr, som er virkelig foranderligt. Det passer meget godt når de siger “træt af vejret? så bare vent 5 minutter” vi nåede både storm, regn, tørvejr, hagl og solskin på vores lille gåtur. Efter at have følt vikingernes tilstedeværelse på Þingvellir, så skulle vi mod Geysir.

image

Først måtte vi dog lige fylde depoterne op med lækker Islandsk fåresuppe. Vi gik gennem det specielle landskab, hvor jordens farver er meget orangerøde, og dampene fra det løbende varme vand få det hele til at se eventyragtigt ud. Der var flere kogende vandhuller, som sprøjtede og spruttede. Det mest fantastiske var selvfølgelig Strokkur. Den gejser som springer hvert 5-10 minut. Helt op til 20 meter op i luften. Vildt at se. Den “ægte” gejser, Geysir, som har lagt navn til fænomenet er desværre ikke aktiv for tiden, men Strokkur var nu også fantastisk nok.

image image image

Drengene og mig gik så videre op på nogle høje stejle bakker for at nyde udsigten endnu mere, mens vi satte Kasper til at tege de helt rigtige billeder af det springende kogende vand. Vi var ikke helt færdige med vand, heldigvis, for turen gik nu til Gullfoss, som er et fantastisk smukt vandfald, som leder virkelig meget vand gennem sig. 100 kubikmeter pr sekundt på det todelte 32 meter store fald. Det var vildt og brusende og meget vådt. Både fra vandfaldet og fra oven, men det gjorde nu ikke oplevelsen mindre. Efter at have beundret endnu et af naturens vidundere tog vi hjem til vores dejlige lejlighed.

image

 

image

Share