Valg af rygsække – Del 2

Forhandleren hos B-Wild i København sagde godt nok til os, (indirekte), at vi var tossede hvis vi troede at vi kunne få plads til to voksne og tre ungers bagage i 2 rygsække a 60 og 75 liter. Han havde jo rejst en hel del i vildmarken i Alaska…

På intet tidspunkt havde hverken Sisse eller jeg set et problem i pladsmangel, da vi nok hele tiden havde været af den indstilling, at det skulle vi nok få plads til – og vi skulle jo hverken have soveposer eller liggeunderlag med! Vi har også fået plads til det hele, eller i hvert fald det mest nødvendige, hvilket blev bevist ved et “prøvepak” en stille grå søndag sidst i november. Vi må muligvis erkende at vi havde været en smule optimistiske omkring hvad og hvor meget vi kunne have med, ikke mindst mig selv (har dog valgt at hive Sisse med). Jeg vil skyde på vi endte med at sortere ca. 30 procent fra af de ting jeg troede jeg skulle have med og 15-20 procent af Sisse og drengenes ting, før vi var tilfredse med resultatet. Vi blev næsten ikke uvenner undervejs i processen, som varede ca. 2,5 time, hvilket har været super god parforholds træning for os inden vores rejse. Sisse har lavet lister over hvad og hvor meget vi prøvepakkede,  så vi kan gentage successen igen til februar.

De største udfordringer vi står overfor i forhold til valg af tøj er det faktum, at vi over de fire måneder vi er afsted befinder os i områder, som har en mulig temperatur variation der går fra -10 grader til +30 grader. Der skal altså være plads til de fleste slags vejrtyper, men som nævnt endte vi med at få plads til det hele, endda med lidt luft i toppen, som buffer. Det var en god fornemmelse at få rygsækkene fyldt helt op som de skal være og få dem op på ryggen. Begge rygsække virkede solide og sad godt, hvilket indtil videre har bekræftede os selv i, at det var de rigtige køb vi gjorde. Nu glæder vi os bare til at afprøve dem i fuld aktion.

Share

Valg af rygsække – Del 1

Valg af rygsække – Del 1

Sikke en jungle! Efter at have søgt internettet tyndt besluttede vi at tage ud i nogle fysiske butikker for at prøve sagerne direkte på os selv. Målet var at finde en rygsæk på ca. 60 liter til Sisse og en rygsæk på ca. 75 liter til mig. Vi skal ikke have hverken underlag eller soveposer med, så det er 135 liter bagage plads ialt til 5 mennesker. Derudover ville vi gerne finde to mindre turrygsække som kunne passe til Konrad og Valdemar når vi rejser fra sted til sted, virke som håndbagage i flyveren, og ydermere fungere som dagsturs rygsække til Sisse og mig – så altså rimelig store krav til fleksibiliteten på de to små tasker. Kravene til de to store rygsække var lidt mere simple, da det hovedsageligt handlede om at finde noget, som sad godt på vores rygge og kunne åbnes flere steder og gerne måtte holde i mange år til forhåbentlig flere ture i fremtiden.

Over flere dage og udflugter til diverse outdoor butikker i holbæk, Roskilde og KBH, valgte Sisse og jeg en model hver, som sad godt på hver vores rygge og havde de funktioner og design, som vi hver især godt kunne lide. Så vil tiden vise om vi har taget de rigtige valg – mavefornemmelsen er ihvertfald god.

Indtil videre har vi investeret i følgende tre rygsække (2 x vandrerygsække og en turrygsæk):

Fjällräven Abisko 75 liter. Købt til at skulle bæres af Kasper. Største rygsæk på 75 liter. Mange indstillingsmuligheder, klassisk design, fast bund og kraftige materialer. (Billede 1). Købt hos B-wild i København.

Tatonka Yukon 60 liter. Købt til at skulle bæres af Sisse. Rummer 60 liter. Meget sporty og fleksibel vandrerygsæk med mange indstillinger og god komfort. (Billede 2). Købt hos OKK Center i Holbæk.

Häglöfs Tight 25 liter. Denne 25 liters rygsæk fra Häglöfs er købt til at skulle kunne passe Valdemar, når Sisse og Kasper bærer de store rygsække. Derudover skal den fungere som håndbagage i flyveren og som turtaske på Kaspers ryg på de daglige udflugter. (Billede 3). købt hos Spejdersport i Roskilde.

 

              

Vi mangler stadig at investere i den sidste turrygsæk, som skal fungere som håndbagage i flyveren og turtaske til Sisse på de daglige ekskursioner. Ydermere skal den kunne bæres på Konrads ryg, når Sisse og Kasper har de store rygsække på.

Vi har forsøgt at afdække markedet, ud fra vores behov og kriterier, ved at søge en masse priser og produkter på nettet. Det bedste træk vi har gjort var dog at tage ud i butikkerne og prøve taskerne af på egne kroppe. De tasker vi havde udset os på nettet sad ikke nær så godt på vores rygge, som dem vi endte med at vælge. Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål om pris, men mere det faktum, at alle mennesker er forskellige af bygning og derfor er det vigtigt at man finder en model, som sidder behageligt og passer på ens egen ryk. Så vores råd herfra må være; Tag ud og prøv produkterne på egen krop frem for at gøre et billigt scoop på nettet.

Jeg vil meget gerne vende tilbage med en anmeldelse af vores valgte rygsække når vi har testet dem i funktion.

Share