Med toget mod nord

Sidste dag i Ayuthaya blev brugt til afslapning på vores fantastiske Baan Lotus Hostel. Ungerne trængte til at lege. Ludvig og Konrad gik igang med at bygge en hule, af nogle af de gamle ting og sager som var på grunden. De hyggede sig virkelig. Men glæden blev desværre kort, da der kom en mand fra hotellet og forklarede mig, med alverdens fagter, at det altså var farligt for drengene at lege der, da de kunne blive bidt af nogle små slanger, som lever i gemmerne. Så mig hurtigt ud og få drengene væk og tjekke alle deres små rifter og sår… Jeg skal altså lige vænne mig til at der kan være farlige dyr i den fri natur.image

Efter frokost gik vi lidt ned til floden der omkranser den gamle by, og legede på den af deres motionsbaner. Derfra så vi at der blev tilbudt bådture, så det hoppede vi på. Vi kom i en helt ny longtail boat, den var simpelthen SÅ flot. Ejeren fortalte også at vi kun var hans 2. kunder i båden. Ludvig hang ud over kanten med hænderne nede i vandet, da chaufføren pludselig sejlede langsommere og pegede på et ret stort floddyr. Vi fik hurtigt Ludvigs hænder op af vandet, da han forklarede os at det er Thailands krokodiller. Vi stoppede ved et tempel som vi også så dagen før, da jeg skulle på toilettet, og de ikke havde noget ved bådudlejningen. Jeg hoppede hurtigt op på wc, men da jeg kom ud igen blev jeg mødt af flere vilde hunde, som begyndte at knurre og gø af mig. Jeg blev simpelthen så bange og forskrækket at jeg skreg og gik så hurtigt jeg kunne ned til båden igen. Hold nu op hvor var det ikke rart. Der er virkelig mange løse og vilde hunde her i Thailand, men de plejer bare at være helt stille og rolige, så det var noget af en forskrækkelse. Jeg er bare glad for at ungerne ikke var med.

Hjemme igen sendte vi Kasper ud for at få noget Thai-massage mens vi andre blev færdige med med vores Monopoly spil, som Konrad vandt stort.

Lørdag morgen kørte toget mod Chiang Mai kl 9.43. Vi var klar med mad, vand, frugt og fuldt opladte iPads. Toget kom til stationen næsten til tiden og vi fandt hurtigt vores pladser i det kølige, fyldte ekspresstog. Så skulle tiden bare gå, og det gjorde den. Det gik simpelthen så fint. Der blev spiller yatzy og leget lege, hørt lydbøger og hvilet (vi voksne tog en eftermiddagslur hver) og der blev spillet masser af iPad. Imens blev der serveret både formiddagssnack med sodavand til, varm mad til frokost og eftermiddags kaffe med småkager. Virkelig god service må jeg nok sige. Og kl 20.30, lige efter planen, stod vi på Chiang Mai station sammen med alle de andre turister og alle taxihajerne. Vi fik dog hurtigt en kæmpe tuktuk, Sôrng-tâa-ou, som man deler med andre, til at køre os til vores hotel. Vi var dog ikke vildt begejstrede for hotellet, så vi blev hurtigt enige om at finde et andet dagen efter.image

Efter en dejlig nat og lidt morgenmad, tog jeg på jagt efter et nyt sovested. Kasper og drengene blev på hotellet for at prøve poolen. Kasper havde tænkt sig at at ligge på kanten mens ungerne badede, men sådan skulle det ikke gå, Ludvig havde nemlig lige glemt at han ikke kan svømme uden badevinger, og han hoppede derfor i vandet ligesom Konrad og Valdemar. Med det resultat at Kasper måtte hoppe i vandet og redde ham fra drukning. Så det blev en lidt mere dramatisk svømmetur end først planlagt. Men Ludvig lod sig ikke mærke af dramatikken, han blev mest sur over at Kasper ikke gad at være i det kolde vand hele tiden.

Imens gik jeg rundt for at finde et hotel som kunne klare vores krav, ikke den nemmeste opgave, men det lykkedes til sidst. Vi fik et to fine værelser med dør imellem, så det var helt perfekt. Og til drengenes store glæde var der også pool. Så nu ved vi hvor vi skal være de næste 5 nætter. Dagen er ellers gået med at snuse rundt i de charmerende små gader i den gamlebydel samt en tur forbi Chiang Mai flower festival. Hold nu helt op de pynter med lys og blomster. Aftenen sluttede vi af på søndags markedet. Et kæmpe marked med tusindvis af mennesker og boder. Masser af mad, håndværk og turistskrammel i et stort sammensurium.image

Share

Gamle ruiner

Vi kørte i tog fra Bangkok til Ayuthaya, Ayuthaya er en by der ligger nord fra Bangkok.

Vi skulle lige Finde noget mad før at vi tog en tuk tuk til vores hotel, det mad vi fandt var meget lækkert og meget anderledes, det var salat, kød, fisk og det gav en rigtig god smag.

Da vi var ankommet til vores hotel, så tog vi ud på en tuk tuk, tur for at se ruiner og gamle templer. Det var nogle meget flotte ruiner med store budaer inden i, men på tuk tuk turen red vi også på elefanter, og det var meget spænende.

Da turen var færdig, sat manden os af ved et marked, vor vi kunne spise lidt mad.

Share

Ruiner og turistfælder

Idag vågnede jeg igen meget tidligt, tror det er jetlagget der stadig driller. Det gør det vidst med os allesammen. Kasper har svært ved at falde i søvn, drengene vågner om natten og jeg står tidligt op. Håber det snart stabiliserer sig.

Efter en simpel morgenmad på på vores hyggelige Guest House, måtte vi en tur i banken. Vi havde ikke flere kontante, og efter at have prøvet mange forskellige ATMs med flere forskellige kort, uden at få penge ud i aftes, så skulle vi i banken. 2 banker blev besøgt men uden held. Ret træls ikke at have penge og ikke sjovt når vi ikke vidste hvad det skyldtes. Men ved et sidste forsøg i en ATM kom der til vores store glæde pludselig penge ud. Skønt! Det blev fejret med donuts og meget mærkelig is-cacao-the med “vingummi” (det var ikke den helt store succes)

Hjem igen og så frem med Monopoly spillet. Efter et par timer under halvtaget på søen var det frokosttid. Vi ville spise ved stationen, da vi havde besluttet at tage til Chiang Mai på lørdag. Efter billetkøb og frokost skulle vi skynde os hjem, da vi skulle på Tuk Tuk tur rundt og se ruiner.

image

 

Ayuthaya er Siams tidligere hovedstad. Besøgende i flere af de fantastisk flotte og velbevarede ruiner, gav os en tydelig fornemmelse af byens tidligere storhed. Imponerende bygningsværker, som desværre først sent, er blevet anset for bevaringsværdige. Både børn og voksne nød turen, omend det var lidt forjaget når tuktuk chaufføren bestemte hvor lang tid vi måtte være hvert sted.

Ved den 4. ruin var der mulighed for at se dem fra elefantryg, jeg eeeelsker at ride på elefanter, og drengene ville vildt gerne, men det var bare mere planen at det skulle være i junglen elefanterne skulle riddes. Jeg prøvede at overtale Kasper, ved at fortælle hvad jeg havde læst i lonely planet, om at det er et godt og meningsfyldt arbejde for både elefanter og rytteren. Drengene overtalte jeg til selv at betale og så købte vi billetter (som selvfølgelig ikke kunne refunderes). Da vi stod i kø kunne vi stå og se på en halvstor elefantunge som stod lænket, helt alene og tydeligvis ikke tilfreds. Det var ikke rart, og bestemt ikke de forhold der var beskrevet i bogen, for så ville vi ikke have været med. Men vi kom op på elefanterne og det var en rigtig fin tur gennem de flotte ruiner. Men halvvejs stopper de elefanterne og får den ene til at tage snablen op til Kasper og Valdemar, sjovt indslag, men det ville de selvfølgelig have penge for, så da de ikke fik det, blev de sure og red os tilbage. Ærgerligt med sådan en afslutning. Da vi kom tilbage var det lænkede elefant heldigvis ikke længere lænket, og jeg håber for den at det kun var i kort tid den stod sådan.

image

 

Til slut blev vi kørt til et pyramideformedt tempel hvorfra vi kunne nyde solnedgangen (i den tid som der var afsat af chaufføren, selvfølgelig). Og så sluttede vi af med aftensmad på det lokale Night marked. Endnu en skøn dag.

imageimage

 

Share

Fra pulserende storby til skøn idyl

Idag skulle vi videre fra Bangkok,  da vi ikke kunne få billet til nattoget som planlagt, har vi valgt at snuppe turen til Chiang Mai  i mindre bidder. Første til en af Thailands gamle hovedstæder, Ayuthaya.Ludvig taler med fugle

 

Efter morgenmad, hvor Ludvig endnu engang mødte sin gode gamle ven Rotte, (samme gode gamle ven Rotte kan få mig ret hurtigt op af stolen;)). Og drengene fik sagt pænt farvel til både fugle og fisk. Tog vi til stationen og købte billetter til regionaltoget. Heldet var med os, toget gik 3 minutter efter og kostede 48 bath, hvad der svarer til knap 10 dkr – skønt. Turen ud af Bangkok var meget interessant. Højhuse, fine pudsede facader og slum-blikhuse side om side. Børn der leger på og ved togskinnerne, mænd i jakkesæt og med mapper, som går til og fra toget, blandet med løse hunde, gadekøkner og sælgere som steg af og på toget. Vinduer uden glas i og udstignings døre som ikke var lukkede i mellemgangene, hvor de lokale så gerne sad på trappen når de skulle ryge. Tror ikke jeg behøver at sige at vi havde 3 forundrede drenge, og en ret panikslagen mor….

Efter ankomst tog vi en udvidet tuktuk. Selvom de lokale ikke har problem er med at tro vi alle 5 + tasker kan være i en normal størrelse tuktuk beregnet til 2 personer, så er vi ikke så overbeviste. Tuktuken kørte os til et skønt hostel med tilhørende sø og terrasse på pæle, som vi havde fundet i Lonely Planet, og blev indlogeret på to dejlige værelser.image

Efter den lange tur var vi altså blevet sultne og tog på den første restaurant vi kunne finde i byen. Fin og flot, men engelsk kunne de ikke. Vi fik efter lidt pegen frem og tilbage bestilt noget mad- sefood, pork, beef and vegetabels. Og så kom de med to blus med dybe pander på og satte noget brunligt “vand” til at koge. De kom med skåle og tallerkner med kød, grøntsager, æg, nudler, hvidløg, chili mm. Og vi anede faktisk ikke hvad vi skulle gøre… Vi prøvede at putte noget af maden i det kogende vand og så kom der ellers 3 tjenere smågrinende over til os og hjalp os igang. Super lækkert og friskt. Vi spiste til vi var ved at sprænges. Tjenerne tog billeder af “de uvidende vesterlændinge” og det endte med et skønt måltid.Vi spiser

 

 

 

Share