Verdens største museums park

Tilbage i Orlando havde vi en aften set filmen “Nat på Museet 2”, som foregår i Washington på nogle af museerne tilhørende Smithsonian. Selve filmen var en blandet succes på grund af vores aldersspredning, men havde alligevel efterladt os alle fem med inspiration og lysten til at udforske museerne i Washington. Smithsonian er USA’s national museum og består af 17 museer (15 i Washington og 2 i New York), samt en zoologisk have i Washington og Smithsonian Castle, som er et velkomst center. Ligesom i Danmark er alle afdelingerne under national museet gratis!

Vi havde sat vores GPS til en parkeringskælder under Ronald Reagan bygningen på Pennsylvania Avenue i hjertet af Washington og det gik da også nemt med at finde det og få parkeret. På den anden side af bygningen og videre over vejen fandt vi det naturhistoriske museum (Museum of Natural History), som vi besøgte. Stort og pompøst museum som blandt andet husede Lucy – et 3,2 millioner år gammelt skelet fra Etiopien, som er et af de ældste menneskelignende skabninger der er fundet. Udover fortællinger om mennesket var der også en udstilling fra havet og en om pattedyr. Nogle få fossiler fra jura tiden var udstillet, blandt andet en Tyrannosaurus Rex, men den store dinosaurus hal var under renovation og derfor midlertidig lukket.

Ved siden af det naturhistoriske museum fandt vi museet med amerikansk historie (Museum of American History). Her brugte vi også et par timer på udstillinger om madkultur, transport historie, Edison og glødepæren, de amerikanske præsidenter, samt en krigsudstilling der fortalte om krigene der foregik fra den amerikanske borgerkrig til nutidens krig i Afghanistan. Meget gennemførte og flotte udstillinger, som bestemt var værd at se, men som ventet manglede de lidt perspektiv.

Bagefter gik vi ud i National Mall, som er den store park midt i Washington. Parken er omgivet af de fleste af Smithsonian’s museer og det hvide hus, samt regeringsbygningen (Capitol) i den østlige ende og Lincoln Memorial i den vestlige. I midten af det hele stod Washington Monumentet på en forhøjning og ragede op over det hele. Vi kunne desværre ikke komme op i det, da man skulle have bestilt billetter tre måneder i forvejen, men vi havde alligevel rimelig god udsigt til alt det omkringliggende fra forhøjningen og især det hvide hus.

Istedet slentrede vi ned mod Lincoln Memorial. På vejen gik vi forbi den foranliggende spejl sø, som Sisse og jeg bedst kunne kende fra Forest Gump filmen, (der hvor han løber ud i den under en Vietnam demonstration)! Efter at have studeret den store siddende Lincoln statue inde i Lincoln Memorial gik vi videre over til Vietnam Memorial, som ligger lige ved siden af, for at se de flotte mindeplader med de faldne. Der herskede en helt speciel stemning ved mindepladerne, hvor mange amerikanere gennemgik listerne for at finde navne på deres familiemedlemmer. Langs mindepladerne lå der massere af blomster og tegninger fra skoleklasser.

Trafikken i Washington DC var den tætteste vi havde oplevet af alle de steder vi har besøgt i USA og den aftens hjemtur var ingen undtagelse. Men tilbage til vores hotel i forstaden Germantown kom vi da og sluttede vores store museums dag af på en skøn italiensk restaurant.

Share